PKK İskenderun İçmesuyu Kaptajına Saldırı Düzenledi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki Mahallesi’nde içmesuyu kaptajına bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan saldırı sonucu içmesuyu hattının zarar gördüğünü duyurdu.

İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki Mahallesi’ne suyun az gelmesi üzerine 08 Kasım 2016 Salı günü öğlen saati 12.30 civarlarında Kurşunlu ve Değirmendere mevkilerine kontrol yapmaya giden HATSU ekipleri, Derebani Deresi’ni geçtikten sonra Değirmendere Yaylası’na yaklaşık 1500 metre uzaklıkta bulunan su gözlerinin toplandığı (Su kaptajı) alanda bir patlama olduğunu ve betonarme yapının tamamen parçalandığını tespit etti.

Sarıseki Mahallesi’nin su ihtiyacını karşılayan içmesuyu hattının parçalanmış halde ve suyun boşa aktığını gören 2. Bölge İçmesuyu Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, durumu Jandarma ekiplerine bildirerek yasal işlem başlatılmasını sağladı.

Yapılan incelemeler kapsamında olay yerine gidilmesinin tehlikeli olması ve herhangi başka bir vakanın oluşmasına meyil vermemek amacıyla soruna müdahale edilemediğini bildiren HATSU, güvenlik güçleri tarafından yapılacak kontrollerin tamamlanmasının ardından patlayan boruların tamir edileceğini ve suyun tekrardan düzene gireceğini aktardı.

icmesuyu-kaptajina-cirkin-saldiri-1 icmesuyu-kaptajina-cirkin-saldiri-2 icmesuyu-kaptajina-cirkin-saldiri-3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.