Başkanlardan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yıldönümü açıklaması

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Anıyoruz
İskenderun Belediye Başkan Seyfi Dingil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yıldönümünde saygıyla yâd ettiğini ifade etti.
Başkan Seyfi Dingil, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı.
Başkan Seyfi Dingil, mesajında şunları kaydetti:
““Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamı; ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır.
Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır.
Ata’nın kurduğu ve “en büyük eserim” diyerek gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, yüksek bir değer olarak ilham kaynağımız olmaya devam edecektir.
Bizler de milletçe; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Gazi Mustafa Kemal’in açtığı yolda, var gücümüzle çalışarak ilerlemeye devam edeceğiz.
O’nun aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938; bizler için bir devrin bittiği bir tarih değil, sonsuza dek sürecek Cumhuriyet yolculuğumuzun yeni bir merhaleye geçtiği yepyeni bir tarihi başlangıçtır.
Bu düşüncelerle, vefatının 78. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Ruhu şad olsun”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dünya Tarihinde Çok Önemli Bir Yere Sahip Büyük Bir Devlet Adamıdır

Başkan Savaş, Atatürk’ün vefat yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 78 yıl geçmiş bulunmaktadır. Merhum Atatürk; Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle sömürgeci güçlere karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu kahraman ve dahi bir komutan, Dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip büyük bir devlet adamıdır.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, MİLLETİ İÇİN HER TÜRLÜ ZORLUĞA KATLANMIŞ VE KENDİNİ CUMHURİYET’E ADAMIŞTIR

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ulu Önder Atatürk’ün miras bıraktığı fikir, eser ve devrimlerinin her zaman emanetçisi olacağını kaydeden Başkan Savaş, “Böylesine muhteşem bir lideri ve hizmetlerini elbette sayfalara sığdırmak mümkün değildir. Bu vesileyle ifade etmek isterim ki; Türk milletinin en bunalımlı bir zamanında ortaya çıkan, azim ve kararlılığı, fedakârlık ve cefakârlığı ile bütün dikkatleri üzerine toplayan, yıkılmaya yüz tutmuş imparatorluk küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

BİZLERE DÜŞEN EN BÜYÜK GÖREV; ATATÜRK’Ü VE EN BÜYÜK ESERİ CUMHURİYET’İ ANLAMAK
Başkan Savaş, “78 yıl önce aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Hayatı boyunca birçok siyasi ve askeri başarıya imza atarak ‘En büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, gelecek nesillere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleriyle kendisinin elbet bir gün bu dünyadan ayrılacağını ama bu ülkenin sonsuza kadar var olacağını söylemişti. Burada en büyük görev bugünün küçüğü yarının büyüğü çocuklarımız ile gençlerimize düşmektedir. Atamızın ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde bizlere düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, değerlerini her koşulda korumak ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ARAMIZDAN AYRILIŞININ 78.YILINDA SAYGI, ŞÜKRAN VE ÖZLEMLE ANIYORUZ
Başkan Savaş, “Türk milleti var oldukça, bağımsızlık ve özgürlüğe, medeniyet ve refaha giden yolda aziz milletimize sonsuza kadar rehber ve ışık olmaya devam edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırası önünde saygıyla eğiliyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında saygı, şükran ve özlemle anıyoruz” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümünde saygı ve özlemle andı:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, fikirleriyle ve eserleriyle ilelebet yaşayacak”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda Atatürk’ün düşünceleri, liderlik yeteneği, ileri görüşlülüğü, üstün kişiliği ve milletiyle birlikte elde ettiği başarılarla adını dünya tarihine yazdıran ölümsüz bir lider olduğunu vurguladı.
Büyük liderlerin yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, gayretleriyle anıldığını ve ilelebet yaşatıldığını söyleyen Başkan Nazım Culha, “Ülkesi ve milleti için son nefesine kadar hizmet etmiş, bütün dünyanın saygısını kazanmış olan önderimizi 78 yıldır her gün artan bir sevgiyle kalplerimizde taşıyoruz. O`nu ölümsüzlüğe uğurladığımız bugün hepimize düşen en büyük görev; Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak ve bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmaktır. Atatürk’ün izinde yürüyenler olarak bizler, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün meşalesini sonsuza kadar taşıma azim ve kararlılığındayız. Bu vesileyle, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyor, anısı önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

bayram

Önceki İçerikPKK İskenderun İçmesuyu Kaptajına Saldırı Düzenledi
Sonraki İçerikArsuz’da Hem eğitime, hem doğaya yatırım
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.