Vali Ata Hatay Genelinde İnceleme Gezilerinde

Vali Ata, bu inceleme gezileri kapsamında ilk olarak saat 13.15’te İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni ziyaret ederek 158 Sahil Güvenlik ihbar hattının da dahil olduğu itfaiye, ambulans gibi acil çağrıların tek merkezde toplanmasını sağlayan 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Teknik altyapısı tamamlanan ve 22 Ekim 2015’ten bu yana faaliyetlerini titizlikle sürdüren Hatay Çok Yönlü 112 Acil Çağrı Merkezi’nin yapısı, işleyişi ve genel durumunu yerinde gören Vali Ata, ilimizin birinci derecede deprem bölgesinde yer alması, coğrafi konumu itibariyle stratejik bir öneme sahip olması vb nedenlerle Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin öneminin iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti. Polis İhbar sisteminin 112 sistemine dâhil edilmesiyle ilimiz genelindeki tüm acil çağrıların tek merkezden ve daha hızlı bir şekilde karşılanacağını belirten Vali Ata, ‘’Bu uygulamayla birlikte hem vatandaşlarımızın mağdur olmaması sağlanacak, hem zamandan tasarruf edilecek, hem de acil durumda olaylara müdahale kolaylaşacaktır.’’ dedi.

Vali Ata İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ziyaretin sonra İskenderun ilçemize geçerek İlçe Nüfus Müdürlüğü Binası’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Binanın, tarihi dokuyu koruma ve yaşatma çalışmaları kapsamında gerekli güçlendirmeler yapılarak aslına uygun bir şekilde restore edildiğini belirten Vali Ata, bu çalışmalar tamamlandığında İskenderunlu hemşehrilerimizin mimari yapısıyla göz dolduran bu güzel binada en yeni teknoloji ile nüfus hizmetlerine rahatlıkla erişeceğini dile getirdi.

İlçe Nüfus Müdürlüğü’ndeki incelemelerin ardından Vali Ata, Kaymakamlık binası olarak tanzim edilecek olan eski Adliye Binasında inceleme yaptı. İskenderun’un dört dörtlük, tarih ve kültür kokan bir kaymakamlık binasına kavuşması için çalışmaların süratle tamamlanması talimatını veren Vali Ata, ‘’Çok zengin bir kültürel mirasa sahip olan ilimizde, mimarlık tarihi evreleri açısından oldukça önem teşkil eden, estetik değere sahip kültür varlıklarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için eserlerin onarımı ve korunması oldukça önem taşımaktadır.’’ değerlendirmesinde bulundu.

vali-ata-1 vali-ata-2 vali-ata-3 vali-ata-4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.