İskenderun Teknik Üniversitesi’nin teknolojik kampüsünün master planı göz kamaştırdı

Teknoversite Vizyonu ve Master Planı Tanıtım Programı; İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Sahil Güvenlik Komutanı Çağın Taşkın, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent H Yılmaz, Hatay Özel Eğitim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Nuri Üysen, Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güzelbey, Kalender Bilişim Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Kalender, Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, THY Teknik A.Ş Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, İskenderun Yazıcılar Demir Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Osman Gözükara, KOSGEB Hatay Müdürü Kenan Sert, İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, Şampiyon Filtre A.Ş Kurucusu Şahap Yılmaz, Hatboru A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sıddık Önlen, Kahraman Sarsılmaz Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Halil Sarsılmaz, iş adamları, sanayiciler, bürokratlar, öğretim üyeleri, basın mensupları, personel ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Okay Özdağ’ın solo gitar dinletisi ile başlayan ve Öğrenci Konseyi Temsilcisi İbrahim Akkoyunlu’nun konuşması ile devam eden programda İSTE’nin Teknoversite vizyonundan kesitler ve örnekler sunuldu ve “Master Planı” ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı. Herkesin büyük merak ve heyecanla beklediği ve en 2023’te tamamlanması hedeflenen teknolojik kampüsün Master Planı daha ilk gösterimde büyük alkış aldı ve beğeni topladı.

Programda yaptığı vizyon konuşmasında İSTE’nin geleceğine ışık tutan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “İşte bugün İSTE’ye tescil edilmiş olan Teknoversite’nin geleceği huzurlarınızda. Web sayfamızda (www.iste.edu.tr) bugün yayın hayatına başlayan ve marka tescilini de aldığımız Ar-Ge TV’mizden de izleyebileceğiniz master planımız geleceğin İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kılavuzu olacaktır. Bu bizim en büyük hayalimizdir ve bunu hep birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Sadece okumak için değil, herkesin ziyaret etmek isteyeceği modern, teknolojik ve yeşil bir kampüs tasarladık. Bu kampüste teknolojiyi göstermek, dokunmak, yaşamak, ama her şeyden önemlisi üretmek istiyoruz. En geç 2023’te kampüsün tamamlanmasını planlıyoruz, tabii daha çok destek alabilirsek bu tarih çok daha erkene çekilebilir. Mesela, olası bir Hatay EXPO, bizim kampüsümüzde yapılabilir. Neden olmasın? Çünkü tasarımı bu husus göz önünde bulundurularak yapıldı. Hem böylelikle inşaatı da hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Bu hususta, ülkenin lokomotifi olabilecek bir üniversiteye hayırseverlerimizin desteği de çok önemli. Bunlar işin fiziksel tarafları, görünen tarafları. Ama biz İSTE olarak, yükseköğretimde ‘Teknoversite’ adını verdiğimiz yeni bir anlayıştan da bahsediyoruz. Yeni bir teknogirişimcilik ekosistemi kurduk. İş dünyası ile entegre olduk. Üniversite-İşdünyası işbirliğini hem dikeyde hem yatayda gerçekleştireceğiz. Sanayi 4.0 marka olarak İSTE’ye tescil edilmiştir. Sadece Türkiye’de değil, belki dünyada bazı ilkleri de gerçekleştirdik. Anayurt Güvenliği dersini ve Teknoloji Okuryazarlığı dersini tüm programlarımızın müfredatına yerleştirdik. Bu hakikaten bir ilktir. Her öğrencimiz teknoloji okuryazarı olacak ve teknoloji geliştirecek. Her öğrencimizin bir müzik enstrümanını çalabilmesi ve İngilizceyi iyi konuşabilmesi için de yeni bir öğrenme modeli oluşturuyoruz. Çünkü bunların girişimcilik zekasını artıracağını öngörüyoruz. Ayrıca, Demir-Çelik, Mühendislik, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Savunma Sanayi ve Lojistik vb konularına özel önem vereceğiz” dedi.

Sözlerini; “İSTE’nin Teknoversite vizyonuna uygun olacak şekilde, bugün sizleri Türkiye’nin en büyük uluslararası markası konumunda olan Türk Hava Yolları’nın (THY) arkasındaki gücün THY TEKNİK A.Ş’nin beyni ile; Sayın Halil Tokel ile buluşturmak istedik” şeklinde tamamlayan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’den sonra program, Halil Tokel’in Türk Havacılık Teknolojisi ve Uçak Endüstrisinin Gelişimi hakkında verdiği konferans ile program devam etti. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin vizyonuna, heyecanına ve master planına hayran kadığını ifade eden THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel’in vizyoner konuşması salonu tıklım tıklım dolduran öğrenci, sanayici ve akademisyenlerde yeni proje fikirlerinin oluşmasına yol açtı. Aslına millet olarak hiçbir eksiğimizin olmadığına değinen Halil Tokel; “Koordinasyonda sıkıntımız var. Bunu yapabildiğimiz takdirde Almanya’nın bir tık ötesine çıkmamız ve dünya lideri olmamız zor değil. THY yılda ortalama %17 büyüyor. Bu örnek olmalı. Demek ki, istenirse yapılabiliyor. Bunu THY yaptı ve herkes, her kurum da yapabilir” şeklinde konuştu.

iste-1 iste-2 iste-3 iste-4 iste-5 iste-6 iste-7

Önceki İçerikÖğretmenler Erasmus+ Projesiyle Prag’da
Sonraki İçerikVali Ata Hatay Genelinde İnceleme Gezilerinde
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.