Öğretmenler Erasmus+ Projesiyle Prag’da

Belen Halk Eğitim Merkezi olarak; Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliği Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliği faaliyeti kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı fonundan desteklenmeye hak kazanan “7’den 70’e Farklılıklarımızı Fark edelim” isimli proje çerçevesinde 29.08.2016 – 02.09.2016 tarihleri arasında Çek Cumhuriyetinin başkenti olan Prag’da yer alan ITC isimli eğitim kurumunda proje eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.
Bu eğitimlerde; karma sınıflarda öğrenciye yönelik nasıl bir öğrenme metodu uygulanabileceği deneyimlendi. Bunun yanı sıra çevresel faktörlerin ve öğrenme ortamlarının da dikkate alınarak yapılması gerekliliği ve her öğrencinin seviyesine ve öğrenme şekline göre bir eğitim ortamının hazırlanmasının eğitimin kalitesini arttıracağı konusunda deneyimler elde edildi. Böylece öğrencileri tamamen bağımsız öğrenen bireyler olarak yetiştirilmesiyle öğretmenin bu sürece nasıl rehberlik edeceği ve ailelerle iyi bir iletişim içerisinde olunması gerekliliği üzerinde yoğunlaşan bir eğitim süreci tecrübe edinildi.
Kaymakam AYDIN, bu tür eğitim faaliyetleriyle öğretmenlerin kendilerini bir adım daha ileriye götürdüklerinden duyduğu hazzı ifade ederken, katılımcılara meslek hayatlarında başarılar diledi.

Çekya & Almanya

Çekya & Almanya

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.