“Barışın Renkleri” Etkinliğinde Medeniyetler Korosu Rüzgarı

Gerçekleştirilen etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, şair-yazar Sunay Akın ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Şair-Yazar Sunay Akın’ın sunduğu barış temalı programda, Musevi, Hristiyan ve Müslüman din adamları ile farklı meslek ve mezheplere mensup kişilerin gönüllü olarak oluşturduğu koro, gecede 6 farklı medeniyete ait birbirinden güzel ezgileri seslendirdi.

Salonu dolduran binlerce Yenimahalleli’yi selamlayan Kılıçdaroğlu, “Türkülerin dili ezgilerindedir. Bütün mezhepler ve meslek gruplarındaki kişilerin seslendirdikleri eserler olağanüstü nitelikte. Türküler ve espriler muhteşem. Bu koroyu Türkiye’ye kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu güzel buluşmayı bize sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Farklı mezheplerin birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşanmasının örnek alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Yaşar, “Dini inançlar kalbi ve kişisel tercihlerdir. Herkesin inancı kendisine ait ve özeldir. Birbirimizde ortak paydalarımızı geliştirip, ortak amaçlar etrafında bir araya geldiğimizde her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Her inanç iyi insan olmayı emreder, barışı emreder. Hatay’da barışın ve hoşgörünün temelini sağlam temeller üzerine kuran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve eşsiz eserleri ile bizlere muhteşem bir gece yaşatan Medeniyetler Korosu’na teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Türk Bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti ve Gazi Mustafa Atatürk’ün kazanımlarının önemine değinen Başkan Savaş, “Yönü Ankara’ya dönük olan ve yüreğinde bayrak sevgisi olan herkes bizim makbulümüzdür. Ayrışmak, ayrı tonlardan bahsetmek ve ayrı tonları ön plana çıkartmak bayrağımıza da, bütünlüğümüze de, cumhuriyetimize ve bizlerin birlikteliğini sağlayan bağımsızlığı ve cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna da gerçekten ihanettir” dedi.

Hatay’ın renkli mozaiğini seslendirilen ezgiler ile Başkentlilerin beğenisine sunulduğunu dile getiren Başkan Savaş, “Hatay’ın kalbini, nefesini, kardeşliğini ve barış zihniyetini Ankara’ya taşıyarak, içerisinde her türlü din, mezhep ve etnik unsuru barındıran sözleri ile hazırlanmış ilahileri, ezgileri ve halk türkülerini seslendiren Medeniyetler Korosu bizlere muhteşem bir gece yaşattı. Medeniyetler Korosu seslendirdiği ilahilerle, dışarıda oluşturulmaya çalışan algının aksine Hatay’da sevgi, barış, huzur, hoşgörü ve kardeşliğin olduğunu bir kez daha burada halka göstermiş oldu. Bu güzel gecemizde bizleri onurlandıran Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, Medeniyetler Korosu’na ve Sunay Akın’a teşekkür ederim.
Şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki muhteşem koro, salonu hınca hınç dolduran konuklarla birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek konserine son verdi.
Program sonunda Kılıçdaroğlu ve Yaşar, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’a, Sunay Akın’a, Başkan Lütfü Savaş’a ve Şef Yılmaz Özfırat’a plaket ve çiçek takdim etti

konser-1 konser-2 konser-3 konser-4 konser-5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.