Gençler Ata Sporu Ok ve Yayı gerip hedefe kilitlendiler

İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamında, Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitimi düzenlendi. İskenderun’da Kültürel faaliyetlere önem veren Bizim Sahaf Kitabevi eğitimde olduğu kadar, kültürel etkinliklerde de hizmet vermeye devam ediyor. Bizim Sahaf Kitabevi Sahibi Aşir Alkaç ve Ötüken Dergisi Hatay İl Temsilciliğinin organizasyonu ile Suçıkağı (Sakıt) Köyündeki piknik alanında geleneksel Türk okçuluğu ile ilgili etkinlik düzenlendi.
Türklerin ata sporlarından biri olan Okçuluğu gelecek kuşaklara sevdirmeyi amaçlayan okçuluk eğitimi ve atışları Suçıkağı (Sakıt) köyünde düzenlenen organizasyona vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiler. Alkaç organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Türk halkı olarak ata sporlarımızdan biri olan okçuluk sporunu yaygınlaştırmak, ve gelecek kuşaklara da aktarmak amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gençlerimizi bir araya getirmek istedik. Burada amacımız, hem okçuluk sporunu yaygınlaştırmak, hem de gençlerimiz arasında birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirmektir” dedi. Ekinlikler kapsamında davetliler yayları gererek bol bol ok attılar ve hedefe kilitlendiler. Kazanlarda pişirilen kavurmalar ise davetlilere ikram edildi. Etkinliklere İskenderun eski Belediye Başkanı Mete Aslan, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3.Bölge Zabıt Müdürü Ahmet Keskin, Bizim Sahaf Kitabevi Sahibi Aşir Alkaç Ötüken Dergisi Hatay İl Temsilcis Barış Sümbültepe, Ötüken Dergisi Köşe Yazarlarından Kemal Önalır,Osmaniye’den Ahmet Yüce olmak üzere Hatay ve ilçelerinden şenliklere katılım yoğun oldu.

okcular-hedefe-kilitlendi-3 okcular-hedefe-kilitlendi-4 okcular-hedefe-kilitlendi0

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.