Kültür ve Sanat, İSTE’de teknoloji ile yoğruluyor

MYDK Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Nursel Erkol tarafından yönetilen koronun sunduğu mini bir konser ile Cumhuriyet Resepsiyonuna katkı yapan İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’ndaki son çalışmalar hakkında bilgi veren MYDK Müdür Vekili Prof. Dr. Beyza Ersoy Altun; “Amacımız sadece müzik alanında değil, tiyatro ve opera ve benzeri gibi alanlarda da insan kaynağı yetiştirmektir. Bu amaçla, öncelikle bir tiyatro bölümü kurmayı planlıyoruz. Ayrıca MYDK olarak, İSTE’nin ‘Teknoversite Vizyonu’ kapsamında müzik teknolojileri konusunda da çalışma ve işbirliği yapmak arzusundayız” dedi.

3 Kasım tarihinde yapılacak İSTE’nin tanıtım programında MYDK’da mini bir konser verecek olan İSTE MYDK Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Okay Özdağ da, Konservatuvarda uyguladıkları teknoloji tabanlı modern eğitim anlayışı hakkında bilgiler verdi. Gitarist ve besteci Okay Özdağ; “Müzik bir nevi sesleri ve frekansları düzenleme sanatı olmasının yanında aynı zamanda fiziğin de konusudur. Fizikteki desibel, dalga boyları, ölçü gibi kavramlar direkt olarak müziğin de içindedir, bu bağlamda konservatuvarımızda “Ses Bilimi ve Müzik Algısı” dersini de teknik anlamda öğrencilerimize aktarmaktayız” sözleri ile İSTE MYDK’nın teknik üniversiteye özgün eğitim modelini benimsediğini ve bunu pratikte uyguladığını vurguladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından Hatay’ı tanıtmak amaçlı hazırladığı animasyon filminde kullanılmak üzere tema müziği besteleyen Öğretim Görevlisi Okay Özdağ; motivasyonlarının çok yüksek olduğunu ve İSTE’nin “teknoversite” vizyonuna katkı yapmak için ellerinden gelen tüm imkânları seferber edeceklerini belirtti. İSTE’yi sanat alanında başarı ile temsil eden Öğretim Görevlisi Okay Özdağ’ın son olarak gitar için yazdığı konçertosu Bilkent Üniversitesi Akademik Başkent Orkestrası tarafından şef Ertuğ Korkmaz yönetiminde ve gitarist Kazım Çokoğullu tarafından seslendirildi. Okay Özdağ, Ocak 2016’ da Almanya’nın Remscheid şehrinde düzenlenen Uluslararası Gitar Festivali’nde kendi bestelerinden oluşan “Anadolu’dan Sesler” temalı bir solo resital verdi ve Remscheid Akademisi’nde gitar dersleri vererek İskenderun Teknik Üniversitesi’ni başarı ile temsil etti. Okay Özdağ’a ait en önemli düzenlemelerden biri olan “Guitar Concerto No.1 Movement I” ve daha fazlası youtube ve benzeri kanallarda izlenebilmektedir (https://www.youtube.com/watch?v=jC0YnRCqa9Q).

Konu hakkında bir açıklama yapan İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Tüm birimlerimizin Üniversitemizin teknoversite vizyonuna uygun hareket etmeye çalışmaları ve eklemlenmeye çaba göstermeleri takdir edilmelidir. Bu çabaları biz de destekleyeceğiz. Amacımız bir yandan nitelikli insan kaynağı yetiştirirken, diğer yandan kendi insan kaynağımızı ve değerlerimizi de kentimize, ülkemize ve dünyaya tanıtmak olacaktır” dedi.

1 2 3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.