Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kuvvetli Yağış Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Yapılan son değerlendirmelere göre;

30.10.2016 Pazar günü; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Kilis ve Sivas çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Zonguldak, Bartın, Kastamonu’nun kıyı ilçeleri , Osmaniye, Adana’nın güney ilçeleri, Hatay’ın kıyı ilçeleri ile Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

31.10.2016 Pazartesi günü; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Kastamonu’nun kuzey ilçeleri) , Doğu Karadeniz (Rize, Artvin’in kuzey ilçeleri ve Trabzon) , Doğu Anadolu’nun güneydoğusu (Hakkari, Bitlis, Van ve Şırnak ) , Güneydoğu Anadolu’nun doğusu (Batman, Siirt, Mardin) ile Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

01.11.2016 Salı günü; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Kastamonu’nun kuzey ilçeleri) , Doğu Karadeniz (Rize, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kuzey ilçeleri) , Doğu Anadolu’nun güneydoğusu (Hakkari, Bitlis, Van, Ağrı, Muş, Iğdır ve Şırnak ) , Güneydoğu Anadolu’nun güney ve doğusu (Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa ve Kilis) ile Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ülkemizde bu hafta ortasına kadar görülecek kuvvetli yağışlar, yüksek kesimlerde kar yağışları ile iç kesimlerde sıcaklıkların gece saatlerinde sıfır derecenin altına düşmesi nedeniyle görülebilecek don olaylarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı, meteorolojik tahmin ve uyarılar dikkatle takip edilmelidir.

Oluşması Muhtemel Riskler
Ani Sel – Su Baskını – Heyelan – Don Olayı – Ulaşımda Aksamalar

meteoroloji

Önceki İçerikAntakya’da Cumhuriyet’in Kuruluşunun 93’üncü Yıldönümü Törenle Kutladı
Sonraki İçerikPamuk Öğrenciler Cumhuriyet Coşkusunu Yüreklerinde Hissetti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.