Cumhuriyet’in 93’üncü Yılı Hatay’da Coşkuyla Kutlandı

Törene, Hatay Valisi Erdal Ata, 2. Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atilla Kayı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Tören 12’nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, ”Türkiye Cumhuriyeti 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyonel dış politikasıyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürüyor. 15 Temmuz gecesi yaşananlar, milletimizin devleti ile ne kadar bütünleştiğini tartışmasız bir şekilde bir kere daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini o gece tüm dünyaya göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında Türk halkının Cumhuriyet Bayramı’nı şu ifadelerle kutladı: “Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.Cumhuriyetimizin valisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Törende konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, “ Bugün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan ve yüce milletimizin karakterine en uygun, dünyanın en çağdaş yönetim şekli olan Cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümünü kutlamanın büyük coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini onun önderliğinde ulusumuzun bağrından çıkan kahraman ordumuzca büyük bir azim, inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, her türlü zorluğa rağmen eşi benzeri görülmemiş büyük bir zafer kazanılmıştır. Büyük mücadelelerin büyük sonuçları olur. Cumhuriyetimiz de işte böylesine büyük bir kurtuluş mücadelesinin sonucunda, büyük emeklerle kurulmuştur. Bu büyük ve tarihi bir zaferle ulusumuza onurlu bir yaşam, parlak bir gelecek ve çağdaş bir devlet yönetimini armağan eden ve bu büyük tarihi değişimi gerçekleştiren Yüce Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyoruz” diyerek Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

image_6 image_8 image_9 image_12 image_13 image_14

Önceki İçerikPamuk Öğrenciler Cumhuriyet Coşkusunu Yüreklerinde Hissetti
Sonraki İçerikBelen’de Cumhuriyet Bayramının 93.Yılı Törenlerle Kutlandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.