Arsuz’da Cumhuriyet coşkusu

Arsuz’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler Gözcüler Hizmet Binası’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlarken, daha sonra Arsuz Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulünün ardından Uluçınar İlköğretim Okulu’ndaki programla devam etti.
Törenlere Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Nice 29 Ekimlere
Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan bayram coşkusu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Folklor Ekibi’nin gösterisiyle devam etti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törende, folklor ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet, gazileri de minnet ve şükranla anarak, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Yapılan konuşmanın ardından, ilçe genelindeki okullarda gerçekleştirilen “Cumhuriyet” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören geçinin ardından son buldu.

img_5860 img_5888

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.