Başkanlar ,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümünü kutladı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümünü kutladı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, büyük mücadeleler neticesinde kazanılan milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırılışının 93. Yıl Dönümünü yayımladığı mesajla kutladı.
29 Ekim’in Cumhuriyetle birlikte, bağımsız ve başı dik bir ulusun yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği tarih olduğunu söyleyen Başkan Nazım Culha, “Milletimizin büyük bir iman ve inançla, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emsali görülmemiş bir şekilde verdiği bağımsızlık mücadelesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, tüm olumsuzluklara rağmen kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruyacak, huzur ve refah dolu yarınlara taşıyacaktır. Cumhuriyetimizin 93. yılını kutladığımız bugünlerde geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme azmi ve kararlılığı içindeyiz. Çünkü Cumhuriyet; Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu nedenle vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramımızın 93. yıldönümünü yürekten kutluyorum” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajına, “Cumhuriyetimiz, gücünü, temelinde barındırdığı ortak tarih ve kader birliğinden, milletimizin bağımsızlığa olan inancından ve hedeflediği çağdaşlaşma idealinden almıştır” sözleriyle başlayan Başkan Savaş; “Biliyoruz ki Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet özgür, bağımsız birey yaratmaktır. Cumhuriyet, bireyi kulluktan çıkarıp özgür hâle getirmektir. Cumhuriyet bilimdir, akıldır, yaşamı sorgulamaktır. Cumhuriyet ülkenin ve bireylerin geleceğini güvence altına almaktır. Cumhuriyet halkın iradesine saygı göstermektir. Cumhuriyet toplumun değer yargılarına saygı duymaktır. Cumhuriyet, uygarlaşmadır, çağdaşlaşmadır. Cumhuriyet çağdaş hukuktur. Cumhuriyet, uygarlık kültürünü topluma yaymaktır. Cumhuriyet sanatı ve sanatçıyı yüceltmektir. Cumhuriyet, ahlaki değerlere sahip çıkmak, toplumun ahlaki değerlerini yüceltmektir, Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesi olmak demektir. Cumhuriyet aynı zamanda Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni bilmek, okumak ve içselleştirmek demektir. Cumhuriyet onun içindir ki düşüncede genç olmaktır. Cumhuriyet aynı zamanda zulme ve işgale karşı baş kaldırmaktır” dedi.

Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Bu son derece anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Bu duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız. Çünkü biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Dahası, en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz” ifadelerine yer verdi.

“Ülkemizin üzerinde oynanan en sinsi ve en kirli oyunlardan biri terör olaylarıdır. Dış güçler taşeron terör örgütleri eliyle bin yıldır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayan milletimiz arasına fitne sokmaya çalışmakta, bu yolla bir kardeş kavgası çıkarmayı amaçlamaktadır. Ancak milletimiz sahip olduğu tarihi tecrübe ve sağduyu ile bu karanlık oyuna düşmeyecektir. Bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. İstiklal Savaşı’nda ortaya konan kararlılık ve fedakarlık herkes tarafından yeniden hatırlanarak, ülkemizin tarihi bir süreçten geçtiği unutulmamalıdır. Böyle bir dönemde kısır kavgalar, içi boş tartışmalar yerine bir an evvel barış ve huzur içinde yaşanabilir bir Türkiye yaratmak için çalışmalar başlatılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Kısır tartışmaların, gereksiz çekişmelerin enerjimizi nasıl heba ettiğini geçmişte hep gördük ve yaşadık. Sorunlarımızı, konuşarak, tartışarak, diyalogla, sağduyu içinde çözebiliriz. Şundan emin olunmalıdır ki: Her sorun kendi mecrasında, demokratik bir zeminde çözüme kavuşacaktır. Bu vesileyle daha yapıcı, hoşgörülü ve bütünleştirici olunmasının önemini de bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum. Özgüvenimizi yüksek tutup, ortak hedeflerde buluşma başarısını gösterdiğimiz sürece, daha da kuvvetleneceğimize, büyüyeceğimize, gelişeceğimize samimiyetle inanıyorum.

Büyük bir milletin fertleri olarak güzel bir geleceğe hep beraber yürümeli, Cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkmalıyız. Türkiye’yi evrensel değerlerin yol göstericiliğinde hep beraber yarınlara taşımak için çabalamalı ve Büyük Atatürk’ün gösterdiği istikametin de bu olduğu unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın, geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, 93’üncü yılını kutladığımız Laik Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Bütün vatandaşlarımıza da bu büyük bayram gününde selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Seyfi Dingil, yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümünü büyük bir heyecan, sevinç ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, mesajında şunları kaydetti:

“Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı ‘Kurtuluş ve İstiklal’ ateşiyle başlayan mücadele, Cumhuriyet’in ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk milletinin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir.

Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür. Hepimizin ortak kazanımı olan Cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 93’üncü kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatan topraklarının bütünlüğü ile Cumhuriyeti korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

bayram

Önceki İçerikİskenderun’da Toki Yapımına Başlanıyor
Sonraki İçerikBaşkan Culha’ya sevgi seli
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.