Arsuz Belediyesi Sökülen Okaliptüs Ağaçlar Hakkında Açıklama Yaptı

Toplumun sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek yatırımları teker teker hayata geçiren Arsuz Belediyesi, ilçenin modern yüzünü yansıtacak ‘Kent Meydanı Projesi’nin hayata geçmesi için eski fuar alanında sökülen 3 adet okaliptüsün sosyal medyada ağaç katliamı olarak değerlendirilmesine belgeleriyle yanıt verdi.
Çevreci bir anlayışla hizmet veren ve Arsuz’u geleceğe taşıyacak olan hizmetlerinde çevrenin ve yeşilin korunmasına öncelik veren Arsuz Belediyesi, Kent Meydanı yapılacak olan alanda, projenin hayata geçmesine engel olan 3 adet okaliptüs ağacını sökmeden önce Orman Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Antakya Orman İşletme Müdürlüğü Uluçınar Orman İşletme Şefliği ile gerekli yazışmaları yapmış ve ağaçların kesilmesinde herhangi bir sakınca olmadığına dair gerekli izinleri almıştır.
Arsuzlulara sosyal donatıları ve yeşil alanı ile yepyeni bir yaşam alanı oluşturacak olan Kent Meydanı Projesi’nin hazırlanmasında da yeşile önem veren bir anlayışla hareket eden Arsuz Belediyesi, bu meydanın yanı sıra Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu, Karaağaç Sahil Düzenleme Çalışması, vahşi depolamaya son veren Akçalı Çöp Aktarma İstasyonu, Gözcüler’deki rekreasyon alanı, Nardüzü Otoban yolu üzerinde 37 dönümlük ağaçlandırma alanı, Çetillik Mahallesi’nde 10 Ekim 2015’de Ankara Garı’nda meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren barış şehitleri anısına oluşturulan Fevzi Sert Hatıra Koruluğu olmak üzere ağaçlandırma çalışmalarını başlatmış olup, bu çalışmalara hızla devam etmektedir.
Orman Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Antakya Orman İşletme Müdürlüğü Uluçınar Orman İşletme Şefliği’nin yazısında “Arsuz İlçesi Gözcüler Mahallesi 1603 parselde bulunana ağaçların sökülmesine İşletme Şefliğimizce herhangi bir sakınca bulunmamakta olup, ilgili tutanak yazımız ekinde bulunmaktadır” ifadeleri yer aldı.

agac-kesimi1 agac-kesimi3 arsuz-kent-meydani-projesi-1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.