Karaağaç’a Futbol Akademisi kurulacak

Türk futbolunun önemli isimlerinden ünlü teknik adamı Samet Aybaba, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Culha’nın Hatay Süper Amatör Lig’de mücadele eden Gözcülerspor Kulübü yöneticilerini konuk ettiği ziyarete denk gelen buluşmada Samet Aybaba, spor adamlarıyla tecrübelerini paylaşmanın yanı sıra, ilçede varolan futbolcu potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla Arsuz ilçe sınırları içerisinde açmayı planladığı Samet Aybaba Futbol Akademisi ile ilgili ayrıntılı bir dosyayı Başkan Nazım Culha’ya sundu.

Spor dostlarının ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, ilçede spor adına önemli adımlar atıldığını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türkiye’de yıllarca profesyonel futbol oynamış, teknik direktörlük yapmış, bölgenin değeri olan Samet Aybaba’nın yılların birikiminin verdiği avantajla ilçede açmayı planladığı futbol akademisinin, futbol eğitiminin yanı sıra bilimsel bir okul olacağını söyledi. Ön hazırlıkları yapılan futbol akademisi ile ilgili dosyayı inceleyen Başkan Culha, gençlerin geleceğine faydalı olabilecek her türlü tesise destek olmaya hazır olduğunu ifade etti.
Arsuz Gözcülerspor Kulübü ve Samet Aybaba’nın ziyaretiyle futbol adına dolu dolu bir ziyaret olduğunu belirten Başkan Culha, konuklarına ziyaretlerinden dolayı ayrıca teşekkür etti.

“İyi birey, iyi vatandaş ve iyi futbolcu ” sloganını ilke edinen bir anlayışla kaliteli futbolcu, kaliteli birey ve kaliteli sporcu yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Samet Aybaba, “Ülkemizin, futbol adına en yoğun biyolojik ve genetik kimliğine sahip bölgelerinden
biri olan Arsuz’un, İskenderun’un ve tüm Hatay’ın sahip olduğu futbol potansiyelini açığa çıkarmak, burada yaşayan genç nüfusu futbola teşvik etmek, bu yönde yetenek tespit çalışmaları yapmak, ortaya çıkarılan yeteneklerin planlı-programlı bir şekilde eğitilerek,sosyal ve kültürel seviyesi yüksek, kaliteli eğitim düzeyine sahip, sportif ruhu üst düzeyde olan
bireyler şeklinde ülke futboluna kazandırmak hedefindeyiz. Hizmete yönelik bir tesisle bu yörenin sporcularını Türk Futboluna kazandırmak istiyoruz. Çünkü, bu yörenin çocukları inanılmaz yetenekliler. Bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Burası futbol için acayip bir kaynak. Bursa, Eskişehir, Trabzon gibi şehirleri pilot bölge olarak düşünürseniz, Türkiye’nin futbol şehirleri var. Buranın da altyapısı inanılmaz, ama yeterli eğitim yok. Sporcularımız küçük yaşlarda başladıkları futbolu belirli bir noktaya geldikten sonra bırakıyorlar” dedi.
Karaağaç Mahallesi’nde açmayı planladığı Samet Aybaba Futbol Akademisi ile sporcuları futbol eğitiminin yanısıra psikolog, eğitsel oyun uzmanları, atletizm ve cimnastik antrenörleri, yabancı dil eğitimiyle sosyal hayata da hazırlayacaklarını ifade eden Samet Aybaba,yaklaşık 800 sporcuya kapılarını açacak olan tam donanımlı tesiste, tesis binası, soyunma odaları, dinlenme alanı, suni çim sahası, halı sahası, iki tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, derslikler, sağlık odaları, büfe ve kafeterya olacağını ifade etti.

Samet Aybaba ile Başkan Nazım Culha’nın makamındaki tesadüf buluşmadan dolayı çok şanslı olduklarını dile getiren Gözcülerspor Kulüp Başkanı Adnan Ağır da, “Futbolu seven, Arsuz Sevdalısı bir belediye başkanımız var. Bu nedenle hepimiz çok şanslıyız. Açmayı planladığınız tesiste böyle değerli bir başkanın desteğini alacağınız için sizler de çok şanslısınız. Arsuz Gözcülerspor olarak Hatay Süper Amatör Küme’de mücadele ediyoruz. Hedefimiz Bal Ligine yükselmek” derken, Başkan Culha’ya takıma verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Ağır, konuşmasının ardından üzerinde Nazım Culha yazılı yeşil – beyaz renkli takımın formasını Başkan Nazım Culha’ya takdim ederken, takımın yeni logosuna dikkat çekti ve logonun Arsuz’un denizi, kumu ve limonundan esinlenerek oluşturulduğunu dile getirdi.
Arsuz Gözcülerspor Kulübü yöneticilerinin ziyaretin anısına hem Başkan Nazım Culha, hem de Samet Aybaba ile hatıra fotoğrafı çektirirken yaptıkları, ‘Gözcülerspor, Samet Aybaba’yı getirmiş’ şeklindeki espiri de toplantıda gülümsemelere neden oldu.

img_5335 img_5352

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.