En İyi Berberlik Ödülünü Aldı Hatay’ın Gururu Oldu

Almanya’nın Augsburg kentinde berber olarak yaşamını sürdüren Antakyalı Sezer Soylu(Aux the Barber) Almanya’nın Nürnberg şehrinde 16 ekimde düzenlenen German Barber Awards yarışmasında birincilik ödülünü kazanarak Hatay’ın gururu oldu. Almanya, Avusturya ve İsviçre’den yüzlerce makas ustasının katılım gösterdiği yarışmada çeyrek finale yükselen ve finalde 15 berber ile yarışan SOYLU yarışmada birinci gelerek en iyi berber ödülünü almaya hak kazandı.
3 ülkenin en iyi berberinin seçildiği yarışmada 1 Amerikan, 2 Alman, 1 Hollandalı ve 1 İspanyalı toplam 5 jüri takip etti. Soylu rakiplerini tek tek geride bırakarak en iyi berberlerin Hataylı berberler olduğunu bütün dünyaya gösterdi.
Sezer Soylu gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:”Aslen Antakya Ekinciliyim. Evli 3 çocuk babasıyım. 10 yıl Suudi Arabistan’da çalıştıktan sonra bir sonraki durağım Almanya oldu. 2009 yılından beri Almanya’nın Augsburg kentinde mesleğimi icra ediyorum. Yarışmayı duyar duymaz ‘Neden olmasın, berberlik mesleğinin en çok yapıldığı en iyi yapıldığı illerden biri olan Hatay’dan geliyoruz.’ Dedim. Ardından yarışmaya katılmaya karar verdim. Memleketimi çok seviyorum. Onları azda olsa gururlandırdıysam ne mutlu bana. Buradan bütün Hatay’a ve Türkiye’ye selamlarımı iletiyorum.”

sezer-soylu-1 sezer-soylu-2

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.