Arsuz’da Hedef; okullarda tam hijyen

Arsuz Belediyesi, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte öğrencilerin sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğitim görmeleri amacıyla okulların dezenfeksiyonuna dair işbirliği protokolü imzaladı. Arsuz sınırları içerisindeki okulların sınıf, lavabo, su depoları ve genel alanları dahil olmak üzere dezenfekte edilmesini sağlayacak olan protokole Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul imza attı.
Sağlıklı bir nesil için, sağlıklı okullar yaratmanın önemine değinen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, okulların dezenfekte edilmesiyle öğrencilerin özellikle kış mevsiminde artan grip ve nezle gibi salgın hastalıklardan korunacağını, bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan devamsızlıkların önüne geçileceğini, bunun da eğitimin sürekliliğine katkı sunacağını söyledi.
Eğitime büyük önem verdiklerini ve konu üzerinde hassasiyetle durduklarını söyleyen Başkan Culha, daha önce de öğrencilere el yıkamanın ve hijyenin önemini anlatmak amacıyla okullara sıvı sabun dağıttıklarını belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okullar arası atık pil toplama kampanyasını hayata geçirdiklerini anımsattı.
Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul da protokolün hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini destekleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

arsuz-1 arsuz-2

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.