Restore edilen Payas Kalesi Buram Buram tarih kokuyor

Hatay’ın Payas ilçesinde bulunan tarih Kale restore edilmesinin ardından ziyaretçi akınına uğruyor. Osmanlı İmparatorlu döneminde zamanın Sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Kalenin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kale içerisi ve çarşısı ziyaretçi akınına uğruyor. Geçmişini çocuklarına anlatmak ve ecdat yadigarı bu eseri görebilmek için, Hatay’ın ve Türkiye’nin dört bir tarafından insanlar Kaleyi gezmeye geliyorlar. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde Kalenin yanı sıra, Kapalı Çarşısı, Hamam, Cami, Misafirhaneler ve çeşitli bölümler yer alıyor.

Tarihi Payas Külliyesinin restorasyon işlerinin yapılmasında ve bu günlere gelmesinde emeği olan ve böylesi tarihi bir eseri ayağa kaldıran Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a ise, ziyaretçiler teşekkürlerini iletiyorlar. Kaleyi gezen vatandaşlar ise, “Buram buram tarih kokan bu ecdat yadigarı eserleri görmenin yanı sıra gelecek kuşaklara çocuklarımıza anlatmanın en iyi yolu buraları gezmek, görmek ve bu tarihi mekanları teneffüs etmekten geçiyor. Külliyenin restorasyonunda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dediler.

payas-kalesi-oel-1 payas-kalesi-oel-3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.