Borç Yapılandırmaları Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), vadesi 30 Haziran 2016 tarihi öncesine ait su ve atıksu borçlarına yönelik yapılandırmaların devam ettiğini duyurdu.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte müracaatların 1 Eylül 2016 tarihinde başladığını aktaran Genel Müdürlük, su ve atıksı borçları yapılandırmanın son tarihinin 31 Ekim 2016 olduğunu açıklayarak, vatandaşların abone bilgileri ve nüfus cüzdanı bilgileri ile HATSU Hizmet Binaları’na müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Merkez dışında ikamet eden vatandaşların ise ilçelerindeki HATSU hizmet binalarında kanun kapsamında peşin ödeme veya taksitlendirme yapma imkanı bulabileceklerine dikkat çeken İdare, vatandaşlara borçlarını ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme kolaylığı sağlanacağını kaydetti.

HATSU, ayrıca 6360 sayılı Yasadan önce köy veya belde olan yerlerde ödenmemiş bulunan su ve atıksu bedellerinin HATSU’ya peşin ödenmesi halinde bunlara bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçileceğini duyurdu.

borc-yapilandirmalari-devam-ediyor

Önceki İçerikYüksel’den Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e Ziyaret
Sonraki İçerikArsuz’da taşkınla mücadeleye devam
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.