Başkan Savaş Yeni Köprünün Açılışını Gerçekleştirdi

Antakya Küçük Sanayi Sitesi ile Güzelburç Mahallesi’ni, Maşuklu ile Küçükdalyan mahalleleri arasındaki trafiğin rahat ve güvenli bir şekilde sağlanabilmesi anlamında önem arz eden noktada başlattığı köprü yapım çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.
İnşa edilen yeni köprünün açılışına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra HBB Başkan Vekili Serdar Güven, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Sait Ünal, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan, Hatsu Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP İlçe Teşkilat başkanları ve kadın kolları, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Nevin Zeytineli, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı M. Ali Kanlı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, bölge muhtarları ve Sanayi Sitesi esnafları katılım gösterdi.
Köprü açılış programı saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak, protokol erkanının konuşmalarıyla devam etti.
HBB TARAFINDAN ASİ NEHRİ ÜZERİNDE 6 KÖPRÜ YAPILDI
Açılış programında konuşmasında köprü hakkında teknik bilgiler veren HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan, “Açılışı geçekleştirdiğimiz Antakya Küçük Sanayi Sitesi ile Güzelburç Mahallesi’ni, Maşuklu ile Küçükdalyan mahallelerini birbirine bağlayarak bu köprü bölgedeki trafik sıkıntısını büyük ölçüde rahatlatacaktır. Köprümüzün uzunluğu 120 metre ve açıklığı 25 metredir. Dört şerit olarak trafik akışı hesaplanmıştır. Köprünün kurumumuza toplam maliyeti 5.6 milyon Türk lirasıdır. Açılışını yapacağımız bu köprü Hatay Büyükşehir Belediyesinin Asi Nehri üzerinde yaptığı 6. köprüdür. Şimdiye kadar köprülere yapılan toplam yatırım bedeli 12 milyon Türk lirasını bulmuştur.” açıklamasında bulundu.
ANTAKYA’YA ALTERNATİF YOL KAZANDIRILDI
Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Kanlı da, esnafa ve mahalle sakinlerine ulaşım kolaylığı sağlayacağının altını çizerek:
“Bu projeyi yaklaşık 2 yıl önce değerli başkanımıza arz ettik. Toplantılarımız esnasında tespit ettiğimiz iki konu başlıkları üzerine yoğunlaştık. Konulardan biri, Sanayi Sitesini Bankalar Caddesi’ne bağlayan kavşağın düzenlenmesi ve yolunun ihyasıydı. Başkanımız verdiği sözü yerine getirerek Bankalar Caddesi yolunun asfaltlanmasını sağlayarak halkın hizmetine sundu. Şimdi ise köprümüz tamamlandı ve kullanıma hazır hale getirildi. Bu köprünün yapımı ile Antakya’ya alternatif yol kazandırıldı. Sanayi içerisindeki yolların ihyası konusu ise devam ediyor. Taleplerimizi son derece ciddiyetle dinleyerek hayata geçiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza, esnafım ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.
HATAY’DA KARŞIMIZA ÇIKAN ESERLER, DÜNYA MİRASI DEĞERİNDEDİR
Yer altı zenginliklerine değinen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, “Antakya’mız müstesna bir il merkezidir. Bu durumunu tarihinden ve kültüründen almaktadır. Antakya’da hizmet üretmek, herhangi bir il merkezinde hizmet üretmekten çok daha zordur. Bizler bunun farkındayız. Yer altı zenginlikleri yoğun olduğu için alt yapı hizmetleri verilirken birçok noktada tarihi eserlere rastlanmaktadır. Karşımıza çıkan eserler, çok önemli ve dünya mirası değerindedir. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor ve diğer yandan da alt yapıyı hızla bitirmemiz lazım. Esnaf adına olumlu bir yatırım projesi olan köprü projesinin fikir babası sayın Ali Kanlı’dır. Bu atılım onun esnafına verdiği önem ile gerçekleşti.” açıklamasında bulundu.
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI YAMAN, “HATAY’IN KAYBETMİŞ OLDUĞU HİZMET SÜRESİNİ YAKALAYACAĞIZ”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a büyük bir motivasyon alkışı isteyerek sözlerine başlayan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, “Büyükşehir Belediyesinin nasıl olduğunu gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle gösteriyoruz. Daha sık açılışlar yaparak sürekli bir araya geleceğiz. Şehrimize böyle kalıcı, anlamlı ve sorunlara çözüm getiren yatırımlar yapacağız ki Hatay’ın kaybetmiş olduğu hizmet süresini yakalayabilelim. Belediyemizin bunları başaracağına ve açığı kapatacağımıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.
GÜZELMANSUR, “GEÇ KALINMIŞ HİZMETLERİ HBB ARACILIĞIYLA HALKA SUNUYORUZ”
CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur yaptığı konuşmasında, Hatay’a olan sevdasına vurgu yaparak sorunların çözüm aşamasında ortak çalışmalar sürdürüyoruz açıklamasında bulundu.
İl Başkanı Güzelmansur: “Bizim bir sevdamız var. Bu sevdanın arkasında da Hatay aşkı var. Mensubu olduğum partinin Büyükşehir Belediye Başkanı olması ve yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkanımıza minnet duyuyorum. Başkanımız sayesinde Hatay’ımız, Türkiye’de en başarılı, en azimli, en takdir gören büyükşehirlerin başında geliyor. Biz il örgütü olarak 15 ilçe belediye başkanlarımızla tek vücut halinde birlik olarak Hatay sevdamızı hizmetlerimize döküyoruz. Muhtarlarımızın teker teker dertlerini dinliyoruz, çözüm aşamasında köprü görevi yaparak sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Büyükşehirin hizmetleri, Hatay’ımız ve gelecek nesiller için devam edecektir. Bu düşünce ve azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İki gün önce Erzin’deydim, bugün Antakya’da köprü açılışını gerçekleştiriyoruz. Birkaç gün sonra ise battı çıktı projesinin tamamlanmasına tanıklık ederek açılışını yapacağız. Hatay’ın yıllardan beri hak ettiği ve geç kalınmış hizmetleri Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla halka sunuyoruz.” İfadesinde bulundu.
İLİMİZE YAPILAN HİZMETLER, HATAY’DAKİ 1MİLYON 333 BİN KİŞİNİN EMEĞİYLE YAPILDI
Gidilecek uzun mesafeli yollar, atılacak ilk adımla başlar diyerek açılış programında konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Hatay’da ortak bir akılla iş yapalım” dedi.
Hatay’a hizmet noktasında ilk adımı 7 sene önce Antakya için attıklarını ifade eden Başkan Savaş, “iki buçuk yıldır da Hatay için hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Bir çok yerde temel attık ve açılışlar gerçekleştirdik. Biz bu işleri halk ile birlik olarak başardık. İlimize ne yapılmışsa Hatay’daki 1milyon 333 bin kişinin emeği vardır. Kimi fikriyle, kimi duasıyla, kimi ise yüzündeki tebessümle bizlere destek vermiştir. Bütün bu destekten dolayı sadece buradaki dostlarımıza değil Hatay’ın her kilometresini dolduran hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü bu eser hepimizin çalışması sonucu oluştu. Hatay’da , Asi nehri üzerine 6 köprü yaptık. İhtiyaç olunan yerlerde daha büyük köprüler yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bu köprülerin en az 70-80 yıl Hatay’a hizmet edeceğini düşünüyoruz.”

Haftanın 3-4 günü ortak akıl oluşturmak adına esnaf, iş adamları, tüccarlar, sivil toplum örgütleri, muhtar ve oda başkanlarıyla bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Savaş, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bunun sebebi ise Hatay’da ortak bir akılla iş yapıp başarının hazzını tatmaktır. Açılışını gerçekleştireceğimiz köprüde, ortak akılın ürünü olarak gösterilebilir. 5milyon altı yüz bin liralık çok güzel bir köprü Hatay halkına kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyorum. İki gidiş ve iki gelişi olan köprünün uzunluğu 125 metredir. Köprünün yapılmasındaki büyük önem Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı ve buradaki oda başkanlarımızın ortak fikirleri ve çalışmalarıdır. Sanayi sitesinde bize düşen alt yapı, yoları da yapıyor kaldırımlarını döşüyoruz. Ulaşım koordinasyon merkezinde alınan kararlar ile Sanayi Sitesi için telefon, doğal gaz, TEDAŞ konularını yıl başından sonra görüşerek yapılmasını sağlayacağız.”
ANTAKYA’NIN TRAFİĞİ EN GEÇ 10-15 KASIMA KADAR OLDUKÇA RAHATLAYACAKTIR
Hatay’ın alt yapısıyla ilgili büyük eksiği olduğunu bildiren Başkan Savaş yolların ilimize yakışır bir şekilde yapılmasını sağlayacağız diyerek şöyle sözlerine devam etti: “Trafiğin yoğunluğu ve alt yapının eksikliği nedeniyle zorlu bir trafiğe sahip olan ilimizde projelendirme çalışmaları başlattık. Antakya trafiğini büyük oranda rahatlatacak olan Kavaslı yolunun temelini atarken Ekim ayına kadar tamamlayıp açacağız demiştik. Mevsim koşulları nedeniyle biraz sarkma olmuştur. Bu sarkmadan dolayı hemşehrilerimizin hoşgörüsüne sığınıyoruz. Yapım çalışmalarımızın sonuna gelerek yol asfaltlama işlemlerine başladık. Diğer yandan yapımı devam eden Uğur Mumcu alanındaki battı çıktı projesinin açılışını ise en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Yani Antakya’nın trafiği en geç Kasım ayının sonuna kadar oldukça rahatlayacaktır. İlimizin gelişmesi için atılacak çok adım, gidilecek çok yolumuz var. Birlikte başladığımız yola birlikte devam ediyoruz. Adımlarımızı birlikte en uzak mesafede bitirme arzusundayız.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Cafer Eroğlu, köprünün hayırlı olması ve kazasız kullanılması adına katılımcılarla beraber dua etti.
Açılış töreni sonunda kurdele kesilerek katılımcılara Muharrem Ayı dolayısıyla aşure ikramında bulunuldu.

kopru-1 kopru-3 kopru-5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.