Sekiz Aylık Hamileye Safra Kesesi Ameliyatı

Hamileliği sırasında safra kesesinde taş oluşan ve hamileliğinin yedinci ayında ağrılarının artması üzerine, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne başvuran 22 yaşındaki anne adayı Yağmur Akkuş, Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği safra kesesi ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu.
İlk çocuğunu kucağına almasına haftalar kala, ataklarının sıklaşması üzerine geldiği hastanede safra kesesinde taş ve iltihap oluştuğunu öğrenen Yağmur Akkuş, geçirdiği ameliyat sonrası hiç sıkıntı yaşamadığını ifade etti. Ameliyattan bir ay sonra doğum yapan Yağmur Akkuş, bebeğini kucağına almanın sevincini yaşadı.

“Son çarem ameliyat olmaktı”
Hamileliğinin ilk aylarından bu yana ağrılarının olduğunu söyleyen Yağmur Akkuş, “Hamileliğimin üçüncü ayında mide ağrısı şikâyetiyle doktora başvurdum. Ağrılarım tekrarlamaya başlayınca, farklı hastanelere başvurduk. Buna rağmen ağrılarım artıyor, ateşim çıkmaya devam ediyordu. Karnım büyüdüğü için de ameliyat riskliydi. Sürekli acil servisteydim. Dayanamayınca Doktorum Cavit Göktaş’a başvurdum ve sekizinci ayımda ameliyat oldum. Şuan hiçbir sıkıntım kalmadı. Bebeğimi de sağlıkla dünyaya getirdim. Beni sağlığıma kavuşturduğu ve ağrılarımdan kurtardığı için doktorum Cavit Göktaş’a ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanım Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bebeğini sağlıkla kucağına aldı”
Yağmur Akkuş’a gerçekleştirdikleri ameliyat hakkında bilgiler veren Op. Dr. Cavit Göktaş, “Hamileliğinin yedinci ayında bize başvuran hastamızın safra kesesinde taş ve iltihap tespit edildi. Hamile olduğu için hastamıza ilk olarak medikal tedavi başladık. Fakat ataklarının sık sık tekrar etmesi ve ağrı kesicileri kullanamaması sebebiyle, hamileliğinin sekizinci ayındayken ameliyat olmayı tercih etti. Biz de hastamızın onayıyla, genel anestezi altında açık kolesistektomi ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyat başarılı geçti, bebeğin sağlığı da, gelişimi de yerindeydi. Yağmur Hanım, bebeğini sağlıkla kucağına aldı. Kendisine geçmiş olsun diliyoruz” açıklamasında bulundu.

“Hamilelikte safra kesesini mutlaka kontrol ettirin”
Gebelik sürecinde safra kesesinde taş oluşabildiğine dikkat çeken Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, “Hamilelik döneminde safra kesesinde taş oluşumu görülebilmektedir. Yaklaşık 10 hamileden birinde artık, safra kesesi taşlarına rastlanmaktadır. Gebelik esnasında özellikle safra kesesinde taş oluşan anne adaylarında salgılanan progesteron ve östrojen hormonlarının seviyeleri arttığından, safra keselerinde çamurlaşma etkisi de daha fazla görülür. Bizim özellikle dikkat çekmek istediğimiz, gebelik esnasında mutlaka safra kesesine ultrasonla baktırılmalıdır. Aksi takdirde hastalar ya gebeliğin sonlarında ya da doğumdan sonra, safra kesesi sıkıntısıyla karşılaşılmaktadır. Bu nedenle hamilelik sürecinde safra kesesinin de ultrasonla kontrol edilmesi gerekir” dedi.

safra-kesesi1

Önceki İçerikMuharrem ayında Hayırseverler Aşevine hayırda yarışıyor
Sonraki İçerikCHP’den ’Dünden Bugüne Kadın ve Ekonomi’ Panel’i
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.