Hatay Üzümdalı Mezbahası’na Kavuşuyor

Yeni ve modern mezbaha projesi ile insan beslenmesinde vazgeçilmez protein kaynağı et ve et ürünlerinin sağlıklı bir şekilde halkın hizmetine sunulacak. 3.000 metrekarelik alana kurulacak olan Üzümdalı Mezbahası’nda, 95 kesim ünitesi ile günde 70 büyükbaş, 160 koyun ile 50 keçi olmak üzere toplam 210 küçükbaş hayvan kesiminin yapılması planlanıyor.

Başkan Savaş’ın atılımlarıyla Hatay halkına kazandırılacak olan yeni proje ile ülke mevzuatına ve standartlarına uygun olarak alım ve satım gerçekleştirip hayvancılık sektörünün gelişmesine ile hayvansal ürünlerin pazarlanmasına imkan sağlanacak. Yapılması planlanan hayvan pazarında kasaplardan getirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, veteriner hekimler tarafından kesim öncesi sağlık muayenesinden geçirildikten sonra belge kontrolleri yapılacak. Hijyenik ortamda yapılan kesim sonrasında etler damgalanarak tüketilmek üzere içerisinde soğutucu ünitesi bulunan, ısı değişimine duyarlı araçlarla sağlıklı ortamda taşınacak.

Amaçlarının halkın sağlık bakımından kusursuz etle beslenmesini sağlamak, hayvandan insana geçen hastalıkların yayılmasını sağlamak ve kasaplık, hayvan ile et pazarını kontrol altında tutarak et ekonomisinde dengeyi sağlamak olduğunun altını çizen yetkililer, modern projenin yapım işine en kısa zamanda başlanılacağını bildirdi.

55

Önceki İçerikCHP’den ’Dünden Bugüne Kadın ve Ekonomi’ Panel’i
Sonraki İçerikTarihi Ağaçların Ömürleri Uzatılıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.