Vali Ata Güveççi Türkmen Çadırkentinde İncelemelerde Bulundu

Güveççi çadırkentinde Türkmen kardeşlerimiz için yürütülen çalışmaları ve misafirlerimize çadırkent içerisinde sunulan sağlık ve eğitim hizmetlerini yerinde görerek kampın niteliklerinin daha da iyileştirilmesi hususunda kurum müdürleri ve ilgili diğer yetkililerle istişarelerde bulunan Vali Ata, hafta içi çocukların hafta sonu ise yetişkinlerin film izlediği sinema salonunda da incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede Vali Ata, ‘’Kampta verilen hizmetleri, varsa sıkıntıları yerinde görmek ve Türkmen kardeşlerimizle tanışmak üzere buradayız. Burası ocak ayında hizmete giren bir geçici konaklama merkezimiz. İnşallah daha modern sosyal konutlar yaparak buradaki misafirlerimizi oralara naklederiz. İnsani gerekçelerle ilimizde misafir ettiğimiz kardeşlerimiz için bir yandan bu hizmetleri yürütürken bir yandan da ilimizin güvenlik tedbirlerini arttıracak çalışmalara önem veriyoruz. Çünkü halkımızın huzur ve güvenliği bizim öncelikli hedefimizdir. Bu çalışmalar kapsamında yasal olmayan her türlü girişleri önlemek ve sınırımızın güvenliğini sağlamak amacıyla sınırımıza 146 km duvar inşa etmeyi planlıyoruz. Bunun 77 km’si tamamlandı. Geri kalan kısım için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’’ dedi.

Vali Ata’nın inceleme gezisine İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Alb. Turgay Aras, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Yayladağı Kaymakamı Muhammet Sait Baytok ile ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

2 6

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.