Başkan Savaş İskenderun Halkıyla Bir Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hemşehrilerini daha kalite hizmetlerle buluşturabilmek için mahalle toplantılarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. İskenderun ilçesindeki mahallelerde hemşehrileri ile bir araya gelen Başkan Savaş, fikir alışverişlerinde bulunarak, sıkıntıları dinledi ve çözüm önerileri aldı.
Mahalle ziyaretlerinde Başkan Savaş’a CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Pirireis Mahalle Muhtarı Sabit Dreyfioğlu, Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz ve Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Fuat Gezgin de eşlik etti.
BAŞKAN SAVAŞ: ÖNCE HUZUR SONRA HİZMET
Mahalle ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada 30 Mart yerel seçimlerinde İskenderun halkının duruşunun seçim sonuçlarına etkisine dikkat çeken Başkan Savaş, “ 30 Mart seçimlerinde bizlere güvendiniz, HBB olarak biz de bu güvene ve sevgiye layık olmaya çalışıyoruz. Bütün mesai arkadaşlarımla birlikte göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ‘ Hatay’da önce huzur, sonra hizmet’ parolasıyla çalışıyoruz. Bir şehirde huzur yoksa, yapılan hiçbir hizmetin de önemi yoktur” dedi.
“KARAĞAÇ’TA ALT YAPI ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ”
Karaağaç’ta alt yapı çalışmalarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, “5 yılda çekilen sıkıntıların yanında son 2,5 yılda barış elçisi olarak çalışmamız Hatay’a büyük katkılar sağladı. Bunun yanı sıra vermiş olduğumuz sözleri teker teker yerine getiriyoruz. Karaağaç’ta yağmur suyu kanalları ve kanalizasyonların yetersiz olduğunu gördük ve burada yepyeni bir alt yapı çalışması gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu.
“İSKENDERUN’DA YEPYENİ BİR SPOR KOMPLEKSİ YAPACAĞIZ”
İskenderun ilçesinde alt yapının yanı sıra gençler için de hizmetler gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Savaş, “Karaağaç ve Nardüzü arasında 200 dönüme yakın bir arazi aldık. Buraya içerisinde 22 branşın olacağı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak sağlıklı yaşama teşvik etmek için İskenderun, Belen ve Arsuz halkına hitap edecek bir spor kompleksi yapacağız” dedi.
BAŞKAN SAVAŞ: PAC MEYDANI PROJESİ’NE EN KISA ZAMANDA BAŞLIYORUZ
Hatay’da rahat ve kolay ulaşım istediklerinin altını çizen Başkan Savaş, “95 milyonluk PAC Meydanı Projesi’ne de en kısa zamanda başlıyoruz. Projenin tamamlanmasının ardından ulaşım esnasında hiç ışıklara takılmadan üç alt geçitten geçerek gitmek istediğiniz yere %30’luk bir zaman kazanımıyla daha kolay ve daha hızlı ulaşabileceksiniz” dedi.
“ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞAN MESAİ ARKADAŞLARIMA DUALARINIZI ESİRGEMEYİN”
Konuşmasının sonunda Hatay’ın hizmet alımına dikkat çeken Başkan Savaş, “Maalesef Hatay geçtiğimiz yıllarda 7’nci ırada vergi verirken 54 sırada hizmet alıyordu. Şu anda 9’uncu sırada vergi verirken 56’ıncı sırada hizmet alıyor. Bu da şu demek; özellikle alt yapı ve yollar konusunda çok eksiğimiz var. Mesai arkadaşlarım bu eksikliklerimizi giderebilmek için il genelinde gece gündüz demeden var gücüyle çalışıyor. Onların bu çalışmalarına karşılık sizlerin de dualarınızı esirgememenizi istiyorum” ifadelerine yer verdi.

isk-1 isk-2 isk-3 isk-4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.