Şehit Oğuzhan Çito’ya Son Veda

Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Alb. Turgay Aras, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, şehidimizin ailesi ve yakınları ile binlerce hemşerisi katıldı.

Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından Hatay’a gönderilen 25 yaşındaki Çito’nun cenazesi, önce Hassa ilçesi Akkülek Mahelllesi’ndeki baba evine getirildi. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından öğle namazını müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından şehidimizin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı gözyaşları, tekbirler ve dualarla ile Eğribucak Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehidin ailesini teselli ederek sabır dileyen Vali Ata, şehit Oğuzhan Çito’nun fotoğrafını ve naaşının sarıldığı Türk Bayrağı’nı da şehidimizin babasına verip başsağlığı diledi.1 4 8

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.