Rahim Ameliyatı Kâbusunuz Olmasın

Rahim ameliyatı olma korkusundan uzun süredir ameliyat olmayan Emine Çiftler (50), Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel’in uyguladığı kapalı (laparoskopik) rahim alma ameliyatıyla, ertesi gün sağlığına kavuştu.

“Kapalı ameliyat büyük avantajlar sağlıyor”
Çoğu kadının, rahim alma ameliyatlarından korkma sebebinin ameliyat sonrası görülen yara ve ağrılardan dolayı olduğunu dile getiren Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel, rahim alma operasyonunda, uyguladıkları kapalı ameliyatla hastanın günlük yaşantısında hissedeceği ağrının daha az olduğunu ve iyileşme sürecinin daha kısa sürdüğünü belirterek, “Hastamız bize başvurduğunda, mevcut hastalığından dolayı, uzun süredir rahmin alınması için kapalı ameliyat hakkında araştırma yaptığını öğrendik. Hastamıza yaptığımız tetkikler sonucunda kapalı (laparoskopik) yöntemle rahim ameliyatı uyguladık. Emine Hanım, ameliyat sonrası çok hızlı bir şekilde iyileşti ve ertesi gün kendisini taburcu ettik. Laparoskopik (kapalı) olarak kadın hastalıklarında yapılan en önemli ameliyatlar; rahim alınması, miyomların çıkarılması, yumurtalık kistlerinin alınması, dış gebelik ameliyatları, çikolata kistleri tanı ve tedavisi, rahim sarkmasının düzeltilmesi, kısırlık hastalarda tüplerin değerlendirilmesi ve açılması, daha önceden cerrahi olarak bağlanmış tüplerin tekrar açılması işlemleri, hastanemizde başarıyla uygulanmaktadır” dedi.

“Ameliyatın bu kadar rahat olacağını düşünmüyordum”
Geçirdiği ameliyat sonrası ertesi gün taburcu olan ve sağlığına kavuşan Emine Çiftler ise, gerçekleştirdiği başarılı ameliyattan ötürü Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel’e teşekkür ederek, “2006 yılında meme kanseri hastalığına yakalandım. Yedi yıl boyunca bu hastalıktan tedavi gördüm. Gördüğüm tedavi sonucunda ise rahmimde kalınlaşma başladı. Bu sebeple görüştüğüm doktor rahmimin ve yumurtalıklarımın alınması gerektiğini söyledi. Yoksa tedavim yarım kalacaktı. Uzun süre kapalı rahim ameliyatı yapan doktor arayışına girdim. İskenderun’da kapalı ameliyat uygulayan Erçin Bey’i buldum. Kendisine güvendim ve ameliyat oldum. Ameliyatın ertesi günü taburcu edildim. Şuan çok şükür iyiyim. Yaşadığım rahatsızlıktan ötürü normal ameliyat olan ve aylarca iyileşemeyen insanlar tanıdım. Bu durumu yaşamadığım için mutluyum. Gerçekten doktorumuza teşekkür ederim. Ayrıca güler yüzlerini ve titiz bakımlarını her zaman gösteren hemşirelerimize de teşekkür ediyorum. Rahim ameliyatı olacaklara önerim, açık ameliyat yerine kapalı (laparoskopik) yolla ameliyat olmalarıdır” dedi.

ercin-celikel-2 ercin-celikel-3

Önceki İçerikHatay Günleri İçin Geri Sayım Başladı
Sonraki İçerikOkul Kantinlerinde Denetimler Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.