Eğitime katkı, geleceğe katkıdır

Arpagedik İlköğretim Okulu yöneticileri, bakım ve onarım işini üstlenerek okulun modern bir eğitim yuvasına dönüşmesine katkı sunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, hayırsever işadamı Rasim Gümüş ve Arpagedik Mahallesi Muhtarı Süleyman Sürmelioğlu’nu plaketle onurlandırdı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hayırsever işadamı Rasim Gümüş’ün yanı sıra Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD) Başkanı Avukat Nadir Urcun ve yönetim kurulu üyeleri ile öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı açılış konuşmada, eğitime yaptıkları katkılardan dolayı hayırseverlere teşekkür eden Arpagedik İlköğretim Okulu Müdürü Sinem Kaymak, okulu güzelleştirme ve çocuklara daha iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak adına verdikleri mücadelenin hayırsever katkılarıyla başarıya ulaştığını söyledi.
Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ise okul yaptırmanın tatlı bir hastalık olduğunu belirterek, bu mutluluğu tadan hayırseverlerin yardım yapmadan duramayacağını belirtti.

“Ülkenin aydınlık yüzleri eğitimle yetişiyor”
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise imkanlar dahilinde tüm okulların taleplerini karşılamaya çalıştıklarını belirterek, “Konu eğitim olunca akan sular duruyor. Gerek işadamlarımız, gerek bizler hepimiz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çünkü, bu ülkenin aydınlık yüzleri burada gördükleri eğitimle yetişiyor. Burada çok değerli beyinler yetişecek ve ülkeye faydalı bireyler olarak katkı sunacaklar. Ben de bir köy okulundan mezun oldum. Malumunuz, Milli Eğitim bir bütün ilçeye yetişemiyor. Bazılarına hayırsever insanlarımız, bazılarına da yerel yönetimler olarak bizler elimiz uzandığı yere kadar yetişmeye çalışıyoruz. Bu okulumuza da katkıda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyor, öğretmenlerimize başarılı bir eğitim – öğretim yılı diliyorum. Bu yıl eğitim öğretim yılına buruk başladık. Bildiğiniz gibi, il genelinde 298 öğretmenimiz açığa alındı. Bunlardan bazıları da görevden uzaklaştırıldı. Öğretmen arkadaşlarımızın suçlu olduğuna inanmıyoruz. İnşallah onlar da biran önce görevlerine dönerler, öğrencilerimiz de öğretmenlerine kavuşmuş olurlar” dedi.
Hayırsever İşadamı Rasim Gümüş ise, eğitim-öğretim kurumlarına, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocukların yarınlara katkı vermeye devam edeceğini belirterek, eğitimin önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından, Arpagedik İlköğretim Okulu Müdürü Sinem Kaymak, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hayırsever İşadamı Rasim Gümüş ve Arpagedik Mahallesi Muhtarı Süleyman Sürmelioğlu’na katkılarından dolayı plaket takdim etti.

img_2910 img_2940

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.