Arsuz, kardeş belediyesini ağırlıyor

Ağustos ayı içerisinde imzalanan kardeş şehir protokolü kapsamında, ilçede bir dizi inceleme gezisi gerçekleştiren Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti. Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Doğan Yılmaz, Çankaya Belediye Meclisi Başkanvekili Bülent Ali Mahzuni, Çankaya Belediye Meclis Üyesi İmar Komisyon Başkanı Mimar Kıvanç Kibar, Çankaya Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Yıldırım ve Çankaya Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra Ankara Yenimahalle, Keçiören, Etimesgut Belediye Meclis Üyelerinin de yer aldığı heyeti konuk eden Başkan Culha, “Sizin gibi kardeşlerle sırtımız yere gelmez” diyerek, Çankaya Belediyesi ile kardeş belediye olmaktan duyduğu memnuniyeti esprili bir şekilde dile getirdi.

“Arsuz, Hatay’ın minyatürü”
Konuklarına Arsuz’un nüfusu, tarihi, sosyo-kültürel ve turizm yapısı, yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, iki belediye arasındaki dostluk bağlarının ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla imzalanan kardeş şehir protokolünün ilçenin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
Üç gündür Arsuz’da incelemelerde bulunan ve Hatay’ı da gezen heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Culha, “Hepiniz ilçemize hoş geldiniz. Sizleri Arsuz’da ağırlamaktan büyük onur duydum. Hatay, savaş bölgesi ilan ediliyor. Sizler de gezdiniz, gördünüz, dolaştınız. Ankara ne kadar güvenliyse, Arsuz o kadar güvenli, Ankara ne kadar güvensizse Arsuz da o kadar risk içerisinde… Arsuz, Hatay’ın bir minyatürü zaten. Bizim buradaki kültürel zenginliklerimiz ortak kültürel yaşama, dostluğa, barışa, dayanışma ve paylaşmaya dayalı. Burada, bunları zedeleyici hiçbir şeyin olmasına müsaade etmeyiz. Tabii ki hiç risk yok mu ? Risk, bütün ülkede var. Ama Hatay’daki yapı Cumhuriyete inanan, Misak-ı Milliyi Savunan, devletini savunan, insan halklarını, barışı, hak ve özgürlükleri savunan bir yapıdır. Suriye Savaşı buraya güvenlik anlamında değil, ekonomik olarak etki ediyor. Burada hiç bir Hataylı komşusuna zarar vermez. Hatay’da bir kargaşa olacaksa bunun kesinlikle dışarıdan geldiğini düşünmek gerek” dedi.

“Büyükşehirde unuttuğumuz değerleri Arsuz’da yeniden yaşadık”
İki belediye arasındaki işbirliğini geliştirmek, belediyeler arasındaki bağı güçlendirmek, karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak açısından kardeş belediye olmanın önemine değinen Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Doğan Yılmaz ise, “Misafirperverliğinizden dolayı size çok teşekkür ederiz. Kardeş belediyecilik anlayışı bizim için önemli. Çankaya yıllardan beri oturmuş bir ilçe belediyesi. Dolayısıyla hem teknik, hem maddi olarak sizlere verebileceği katkılar mutlaka olacaktır. Çünkü, kardeş belediyeciliğin anlamı da budur. Karşılıklı anlayış, karşılıklı yardımlaşmadır. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte neler yapabileceğimizi karşılıklı konuşabiliriz. 3 günlük ziyaretimizde çok güzel şeyler yaşattınız bize. Buraya benimle birlikte birçok meclis üyem ilk kez geliyoruz. Güzel anılarla Ankara’ya döneceğiz. Büyükşehirlerde unuttuğumuz değerleri bizlere yeniden yaşattınız. Sizlere çok teşekkür ederiz” dedi.

“Kardeşlik duygularını gerçekten hissettik”
Arsuz’a hayran kaldıklarını belirten Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri de, “Kardeş değil, can kardeş belediye olduğumuzu hissettirdiniz bize. İnsanlarınız çok dosthane. Daha önce aldığımız bilgiler doğrultusunda da toplumsal yapısı, kardeşliği, tüm kültürlerin bir arada yaşaması, hiç kimsenin kimseyi ötekileştirmemesi nedeniyle ilçede gördüğümüz her insana sarılmak geldi içimizden. Kardeşlik duygularını gerçekten hissettik. Bu kardeşliğimizin kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz, tekrar burada olmak istiyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirirken, bazı meclis üyeleri de Arsuz’a yerleşmeye karar verdiklerini ifade ettiler.
Konuşmaların ardından, Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Doğan Yılmaz, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in gönderdiği hediyeyi Başkan Nazım Culha’ya takdim etti. Başkan Culha da konuklarına ziyaretin anısına özel cam işleme şişelerde Arsuz’un narenciye kokusunu simgeleyen mandalina kolonyası takdim etti.

img_2569 img_2587

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.