Kaan Metin Çelik’ten Hatay Büyükşehiri Tanıyalım Boyayalım Kitabı Okullara Dağıtılmaya Başlandı

Hatay büyük şehir belediyesi yazar Kaan Metin Çelik’in ilçeleri tanıtan boyama kitaplarından 50 bin tane boyama kitabı bastırıp okullara dağıtıyor.

Hatay’ı tanıyalım boyayalım. Bu proje çok ses getirecek Türkiye de bir ilk olan bu boyama kitabı.  İlköğretim ve anaokullarına yeni eğitim öğretimde gelen çocuklara hediye edilecek. Yeni eğitim öğretimde çok yararlı olacak özelliklede ilköğretim 2. 3. 4. Sınıfların da çevremizi tanıyalım ders programında çok etkili olacak bölge tanıtımı içinde yarar sağlayacak yazar Kaan Metin ÇELİK daha önce de Türkiye ‘yi tanıyalım boyayalım ve Adana, Ankara, Antalya illerinin de boyama kitaplarını da çıkarmıştı. .

Ülkemiz hızlı bir gelişim içerisindedir. Bu gelişme beraberinde, değişmeyi de getirmektedir. Hatay ilimizde bu gelişim ve değişimden payına düşeni almakta hızlı, modern güzel bir il olma yolunda ilerlemektedir.

Yapılan halk bilimi araştırmaları, yurdumuzun dört bir yanında var olan kültür zenginliklerimizi, kaybolmadan tespit edebilmek ve gelecek nesillere aktara bilmek kaygısı taşımaktadır. Bu bağlamda böyle farklı sıra dışı bir projeyi sizlere sunuyorum.

Çocukların izbe dünyalarında çok güzel yer edineceğini boyadığı bir yeri bir daha asla unutmayacağını dikkate alarak bu projeyi geliştirdim. Amaç çevremizdeki kültür zenginliklerini herkese tanıtmak boyatarak da kalıcı akılda bir iz bırakmak…

Ben bir halk oyunları gönüllüsü eğitmeni hamalı ve seveni olarak yörenin tarihi yerlerin çizimleri yaptım. Bunu tüm Türkiye olarak geliştirip güzelleştire biliriz. Bu bağlamda sizlerle bu projeyi paylaştım zaman içerisinde daha geliştire biliriz…

Bu konuda destekleri içinde Hatay büyük şehir belediye başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş teşekkür ediyorum.

arsuz_3d hatay_3d iskenderun_3d itfaiye_3d

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.