İnsan Sağlığını Güvence Altına Alacak Gıda Laboratuvarı’nın Yüzde 70’ini Tamamladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), hizmet kalitesini arttırmak amacıyla imza attığı dev projelere bir yenisini daha eklemek üzere hummalı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hemşehrilerinin sağlığını ön planda tutarak hizmetler sunan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda hareket eden ekipler, Çekmece Mahallesi’nde yapımına kısa bir süre önce başladığı ‘Gıda Laboratuvarı yapımını yüzde 70 oranında tamamladı.

Hataylıların gıda sağlığını güvence altına alacak laboratuvar çalışmalarına başlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğündeki HBB, gözle görülemeyen canlıların ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarının (bulaşıcı hastalık) önüne geçebilmek amacıyla hizmet verecek. HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımına kısa bir süre önce başlanan 922 metrekarelik alana sahip ve inşa edilecek 4 katlı laboratuvar, kalıntı, çevre, katkı, kimyasal ve fiziksel analiz, mikrobiyoloji, içme suyu ve atık su üniteleriyle hizmet verecek. Gıda laboratuvarında tarımsal üretimde bitkilere zarar vererek insan sağlığını olumsuz etkileyen maddelerin analizi yapılacak. Laboratuvarda tarımsal verimliliği arttırmaya yönelik çalışmalar da yürütülecek.

İçerisinde, atık su, toprak, çevresel atıklar, arıtma çamurları ve atık yağları kapsayan çevre analizleri ile deterjan, kozmetik, ilaç ve yem gibi endüstriyel ürünlerin kalite kontrollerini içeren fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yapılacağı laboratuvarda, insan sağlığını ön planda tutarak kapsamlı çalışmalar yürütülecek.
Halk sağlığı için büyük önem arz eden laboratuvarda özellikle Hatay’ın en önemli problemlerinden biri olan temiz içme suyu temini için gerekli altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca içme ve depo sularının kalitesini izlemek üzere standartlara uygun bir şekilde su depolarından numuneler alınarak suyun temizliği denetlenecek.

img_2392 img_2411

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.