Feyezan Kanalı’nın Yağmursuyu Giderleri Açılıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), İskenderun ilçesinde Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından yenilenmesi devam eden Feyezan Kanalı inşaatı sırasında kapanan yağmursuyu hatlarını açma çalışması başlattı.

Yağmur yağışlarının yüksek kesimlerde bulunan mahallelere verdiği zararı önlemek ve su birikintilerini giderme adına çalışma başlatan Genel Müdürlük, İskenderun ilçesinde tespit edilen yağmursuyu sorunlarının çözümü için verilen mücadelenin devam ettiğini açıkladı.

İskenderun ilçesinde bulunan Feyezan Kanalı’nın Dumlupınar Mahallesi’nden Sakarya Mahallesi’ne kadar uzanan kısmında çalışma yapan HATSU, Feyezan Kanalı’nın betonarme yapılması ile tepe mahallelerinden gelen yağmursularının deşarjının sağlandığı giderlerin kapandığını ve kepçe yardımı ile toplamda 18 tane yağmursuyu giderinin açıldığını belirtti.

İl genelinde devam eden projelerin sürdüğünü ve hummalı bir çalışma sergilendiğine dikkat çeken İdare, yapılan müdahale ile yağmur sonrasında tıkanmaların ve taşmaların önüne geçilerek bölge sakinlerinin rahatlayacağını vurguladı.

feyezan-kanalinin-yagmursuyu-giderleri-aciliyor-2 feyezan-kanalinin-yagmursuyu-giderleri-aciliyor-3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.