Belen’de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gaziler Günü münasebeti ile ilgili hazırlanan etkinlik programı saat 09:00’da Belen Atatürk Parkında, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Belen Temsilciliği Çelengi’nin Anıta sunulması ile başladı.
Muharip Gaziler Derneği Belen Temsilcisi Ömer İNCESU’nun günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulundan bir öğrencinin Gazi konulu şiiri okuması ile çelenk sunma programı tamamlandı. Etkinlik programı, saat 09:30’da Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri, siyasi parti temsilcileri ve meslek odası temsilcilerinin Şehitler Abidesi Aile Çay Bahçesinde düzenlenen gazilerimiz ile sohbet toplantısı ile devam edildi.
Burada yapılan sohbet toplantısında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Belen temsilcisi Gazi Ömer İNCESU, Öncelikle her zaman yanlarında olarak kendilerine destek olan Kaymakam Abdulaziz AYDIN’a teşekkür ederek, Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçmektedir, iç ve dış hain odakların yoğun tehdidi altındadır. Kötü günlerin aşılacağına inancımız tamdır. Türk milleti savaşçı bir millettir. Malazgirt, Çanakkale, Kore, Kıbrıs gibi savaşlardan zaferlerle çıkmış bir milletiz. Bu cennet vatanımızı Çanakkale ruhuyla birleşerek, el ele, omuz omuza sahiplenmeliyiz. Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu vatan uğruna canını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet ve gazilerimize de esenlikler dilerim diyerek, bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayan tüm misafirlere teşekkür etti.

Kaymakam Abdulaziz AYDIN yaptığı konuşmasında; 15 Temmuz’da Ülke olarak çok zorlu zamanlar geçirdik, bu sıkıntı yüzlerimize, ruhumuza yansımış durumdadır. Ama hayat devam ediyor, ülkenin birlik beraberliği, huzuru için çalışmaya her alanda üretmeye mecburuz. Bulunduğumuz hafta Gaziler günü ile birlikte 2016-2017 Yılı Eğitim-Öğretim dönemi başlangıcı olması dolayısı ile İlköğretim haftası olarak birlikte kutlandığı bir hafta, yeni nesilin yarınının bugününden daha iyi olması için yöneticisi, kamu görevlisi ve vatandaşlar olarak hepimize önemli görevler düşmektedir. Üzerimizdeki bu puslu havayı bir an önce atmamız ve önümüzdeki günlere daha iyi ve moralli olarak girmek üzere gayret göstermemiz gerekmektedir. Bı vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm Şehitlerimize ve Gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise aileleri ile birlikte huzurlu ve sağlıklı bir ömür dileğinde bulunarak sözlerine son verdi.

Gaziler ile yapılan sohbet toplantısı Kaymakam AYDIN’ın misafirleri uğurlaması ile sona erdi.

dsc_0689 dsc_0705 dsc_0747

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.