Arsuz’da Gaziler Günü coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı verilmesinin 95. yıldönümü ve Gaziler Günü Arsuz’da törenle kutlandı. Gözcüler Hizmet Binası’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlere Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yunus Yıldız, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Arsuz Temsilcisi Hayri Hançer, gaziler ve aileleri, şehit yakınları, daire müdürleri ve Arsuzlular katıldı. Atatürk Anıtı’ndaki kutlamalarda, askerlerle birlikte aynı safta duran gaziler törende büyük bir gurur yaşadı.

“Vatanın bütünlüğünü hedef alanlar, yok olmaya mahkûmdur”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Deniz Piyade Asteğmen Mustafa Çam, 19 Eylül’ün Gaziler Günü’nün devletin ve milletin gazilere verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesi olduğunu belirterek, “Ülkemiz toprakları, bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline gelmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Yüce Türk Milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıya binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına karşılık vermiştir. Dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta vatanın müdafaası ve dünya barışı için şahadete ulaşan ve gazi olarak dönen evlatlarımız, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütlerine karşı ülkemizin dört bir yanında mücadele yürütmektedir.Herkes bilmelidir ki; her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanın mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmdurlar. Halkımızın birlik ve beraberliği ile Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun gösterdiği hedeflerde ilerleyerek, dünyanın güçlü bir ülkesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu vesile ile aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle anıyor, yaşayan tüm gazilerimizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

“Gaziler, Atatürk’ün yaşayan birer temsilcileridir”
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Arsuz Temsilcisi Hayri Hançer ise Gaziler Günü’nün kendileri için şeref günü olduğunu ifade ederek, “Eşsiz devlet adamı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından ‘Gazilik’ unvanının verildiği tarih olan ve bir anlamda ulusal başarıların tümünü anımsatıp, o müstesna kıvancı bizlere yaşatan 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kutlandığından bizler için oldukça mana ve önem arzeder. Kahraman gazilerimiz, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun. Sizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcileriniz. Sizler, şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetin teminatı olan temel taşlarısınız. Ülkemiz, bugün dünden daha çok iç ve dış odakların tehdidi altındadır. 15 Temmuz tarihinde, demokrasi ve cumhuriyet düşmanları darbe girişiminde bulunmuş, bu girişim Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatı ve milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda daha sıkı kenetlenmesini bilmiş, azim ve iradesiyle hainlere diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. Topraklarımıza göz dikilmesine ne biz, ne de bizden sonraki nesiller asla izin vermeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bundan sonra da Türk Milleti tarafından kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi.
Törenin ardından, protokol üyeleri gazilerle sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi, Gaziler Günü’nü kutladı. Törende en ön saflarda yerini alan yaşlı Kore Gazisi’ne polis memurlarının destek vererek yürümesine yardımcı olması herkese duygu dolu anlar yaşattı.

img_2092 img_2115

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.