Başkan Nazım Culha, il genelinde açığa alınan öğretmenlere sahip çıktı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay il genelinde açığa alınan öğretmenlere destek verdi. Aralarında Arsuz’daki okullarda görev yapan öğretmenlerinde yer aldığı açığa alınma operasyonu ile ilgili haberi alır almaz yapılabilecekler noktasında önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altiok, Parti Meclisi(PM) üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Saribal ve CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile Hatay’da istişarede bulunan Başkan Culha, daha sonra konuyla ilgili fikirlerini Hatay Valisi Ercan Topaca ile paylaştı.
Ankara Valiliği’ne atanan Hatay Valisi Ercan Topaca’ya Hatay’a ve özellikle de Arsuz’a kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Nazım Culha, yeni görevinde de başarılar dilerken, açığa alınan öğretmenlerle ilgili konunun hassasiyetle tekrar değerlendirilmesinin elzem olduğunu, yaşanan mağduriyetin telafi edilebir bir seviyedeyken vakit kaybedilmeden biran önce müdahale edilmesi gerektiğini ifade ederek, öğretmenlerin yanında olduğunu ve olumlu sonuç alınıncaya kadar da mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.
Hatay Valiliği’nde gerçekleşen toplantıya Başkan Culha’nın yanı sıra CHP Hatay Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı ve Serkan Topal ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile partililer katıldı.

Ahmet Atakan’ı unutmadı
Gerçekleşen toplantıların ardından Gezi Parkı Eylemlerinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ölümünün 3. yıldönümü dolayısıyla Ahmet Atakan’ın ailesini ziyaret eden Başkan Culha, daha sonra Ahmet Atakan’ın fotoğraflarından özel eşyalarına, giyeceklerinden yatağına, eşofmanına, diplomasına kadar tüm eşyalarının özenle saklandığı odasını gezdi. Hatıraların yaşadığı odada sadece Ahmet Atakan’ın değil hayallerini satmayan, düşlerinde özgür bir dünya kuran bütün Gezi şehitlerinin yaşatıldığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, tüm Gezi şehitlerini rahmetle andı.

ahmet-atakan valilik-1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.