Zabıtasından Bayram Öncesi Sıkı Denetim

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın hemşerilerinin sağlığına verdiği önem doğrultusunda daha hijyenik ürünlerin tüketilmesi adına özenli denetimler gerçekleştiren HBB Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı 3. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla rutin olarak sürdürdüğü denetimlerini artırdı.
Vatandaşların daha huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesi amacıyla İskenderun, Belen, Arsuz, Dörtyol, Payas, Erzin ilçelerinde uygulama başlatan HBB Zabıtası, bayramın vazgeçilmezi olan tatlı ürünlerinin imal edildiği ve satışının yapıldığı işyerlerinde tatlı yapımında kullanılan gıda maddelerinde inceleme yaparak sıkı bir şekilde hijyen denetimi gerçekleştirdi. Ayrıca gıda mevzuatına uygun şekilde ürün imal etmeyen ve sağlıksız koşullarda ürün satışı gerçekleştiren işyerlerine cezai işlem uygulaması başlattı.
İskenderun ilçesine bağlı Akçay mevkiinde kurulan kurban pazarında denetim yapan HBB ekipleri, genel sağlık taramasından geçirilerek satışa getirilen hayvanların küpe ve karnelerinin kontrollerini yaptıktan sonra; satış yapılan alanın temizliğini ve hayvan sağlığı yönünden uygunluğunu sağlamak için esnaflara uyarılarda bulundu.
Yapılan denetim ve kontrollerin bayram boyunca devam edeceğinin bilgisini veren HBB, bayram yoğunluğundan dolayı şehir içi trafiğin sıkışmaması adına toplu taşıma araçlarında denetiminin devam ettiğini kaydetti.

img_2089 img_2128 img_2137 img_2140

Önceki İçerikSu Ve Atıksu Borcu Olanlara Yapılandırma İmkanı
Sonraki İçerikAli Abbas Alay, Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayınladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.