15 Temmuz Şehitleri İçin 100 Hatm-İ Şerif

Hatay Valiliği bünyesinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ev sahipliğinde ve Defne Belediyesi katkılarıyla organize edilen ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması Hatm-i Şerif Programı’ 24 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirildi.
Defne Nimet-Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen programa Hatay Valisi Ercan Topaca, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman’ın yanı sıra Hatay milletvekilleri Serkan Topal ile Adem Yeşildal, Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, STK, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
AVUÇLAR BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK İÇİN SEMAYA AÇILDI
Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Nakip Camii İmam Hatibi Musa Esatoğlu ile Şeyh Menna Gündüz ve Şeyh Özkan Urbani’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylardan sonra hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için toplu olarak 100 Hatm-i Şerif duası okudu ve avuçlar barış, huzur ve kardeşlik için semaya açıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, yaşanan süreç sonunda gösterilen birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Bu süreçte yaşadığımız olaylar, bizi birbirimize daha da yakınlaştırdı. Her renkten, dinden, siyasi görüşten insan bir araya geldi ve vatanı savundu. Hatay halkı da bu süreçte kararlı bir duruş sergileyerek herhangi bir tatsızlık yaşanmasına müsaade etmedi. Bugün vatandaşlarımızın şehit olmasının üzerinden 40 gün geçti. Okunan 100 Hatm-i Şerif şehitlerimizin ruhuna gelsin. Ve böylesine anlamlı bir organizasyonun düzenlenmesini tertip eden Sayın Valimize ve Sayın HBB Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
BAŞKAN SAVAŞ: 15 TEMMUZ TARİHE ACILARLA DOLU KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman’dan sonra kürsüye çıkan ve düşüncelerini paylaşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 15 Temmuz gecesinin tarihe acılarla dolu kara bir leke olarak geçeceğini belirterek, “Yaşanan kara gece ve sonrasında çok kayıp verdik, çok üzüldük. Bundan dolayı tam 40 gündür acı çekiyoruz; ancak zor günlerde kenetlenmeyi, birlik olmayı çok iyi bilen bir milletiz. 15 Temmuz’dan sonra tüm renklerimizin gösterdiği dik ve onurlu duruş takdire şayandır” dedi ve sergilenen birliktelikten gurur duyduğunu belirtti.
Yaşadığımız coğrafyanın zorlu olduğunu ve dost gibi görünen düşmanların da olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasına devam eden Başkan Savaş, “Maalesef biz bugünleri daha önce de yaşadık. Bu acıların bir daha yaşanmaması için, bu güzel memleket için herkes elini taşın altına koymalı ve bu birliktelik ruhunu geleceğe taşımalıyız. Bayrağımızı, Cumhuriyetimizin kazanımlarını, demokrasimizi koruyarak sahiplenmeliyiz. Okunan tüm bu dualar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhuna gelsin. Öncelikle güzel şehrimizdeki birlik ve beraberliğimize katkı sunan Sayın Valimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
VALİ TOPACA: ARAMIZDAKİ BARIŞ, KARDEŞLİK VE SEVGİ İKLİMİ 15 TEMMUZ SINAVINDAN BAŞARIYLA GEÇMEMİZİ SAĞLADI
Programın devamında düşüncelerini paylaşan Hatay Valisi Ercan Topaca da, sözlerine son günlerde Elazığ, Van ve Gaziantep’te yaşanan terör saldırılarında yaşamını yitiren ve yaralanan vatandaşları anarak başladı. Konuşmasını, yaşanan sürecin badirelerle dolu olduğunu ifade ederek sürdüren Vali Topaca, “Gerek ülke içinde gerek ülke dışında başarılı olmamızı istemeyen güçler var. 15 Temmuz bunun en güzel göstergelerinden biridir. Böyle bir konumdayken aramızdaki birlik, beraberlik, barış, kardeşlik, huzur ve sevgi iklimi bu sınavdan başarıyla geçmemizi sağladı. Bu süreçte birliğimizi ve beraberliğimizi tüm dünyaya örnek olacak şekilde gösterdik. 15 Temmuz’dan bu yana geçen 40 günlük süre zarfında bir araya gelmemizde ve bu gecenin tertip edilmesi katkısı olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Hatm-i Şerif programı, Hatay Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara ikram ettiği yemek ile son buldu.

15 Temmuz Şehitleri İçin 100 Hatm-İ Şerif  (1) 15 Temmuz Şehitleri İçin 100 Hatm-İ Şerif  (2) 15 Temmuz Şehitleri İçin 100 Hatm-İ Şerif  (3)

Önceki İçerikMotorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri 2016-4 Sınavı’nın Yapılacağı Okullar Belli Oldu
Sonraki İçerikGünün Altın Öğünü Kahvaltı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.