‘Hatay’da Kültür Zaman İnsan’ Temalı Fotoğraf Yarışmasında Seçilen Eserler Sergilendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘Hatay’da Kültür Zaman İnsan’ temalı ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğrafların yer aldığı sergi, İskenderun Park Forbes AVM’de açıldı.

HBB, düzenlediği fotoğraf yarışmasıyla medeniyetler şehri olan Hatay’ın tanıtılmasına katkı sağlamayı, şehrin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğinin tanıtımını ulusal mecrada yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın açılışını yaptığı sergiye Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gökhan Yıldırım, HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Dolğun, HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, HBB Muhtarlar Dairesi Başkanı Derviş Kezat ve şube müdürleri katıldı.

240 FOTOĞRAFÇININ 1000’DEN FAZLA ESERLE KATILDIĞI YARIŞMADA, 86 FOTOĞRAF JÜRİCE ÖZEL OLARAK SEÇİLDİ

Hataylıların fotoğrafa ilgi duymasına, sanatsal faaliyetlere katılımın arttırılmasına ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunan HBB, seçilen fotoğrafların Hatay fotoğraf arşivine büyük katkı sağlayacak.

Günümüzü yarına taşıyabilmek anlamında önemli bir adım atan HBB, 240 katılımcının1000’den fazla fotoğrafla katıldığı yarışmada 86 fotoğrafı özel olarak seçerek sergiye dâhil etti.

DERECE ELDE EDEN YARIŞMACILARA ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödüllerinin yanı sıra Hatay’da ikamet eden iki fotoğrafçıya HBB Özel Ödülü verildi.
Mansiyon ödülü kazanan Hikmet Mail Saraç’a para ödülünü Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilay Selçuk, HBB Özel Ödülünü kazanan Özcan Aslan’a CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 3’üncülük ödülünü alan Murat Bakmaz’a Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 2’ncilik ödülü Mehmet Dağ’a, 1’incilik ödülünü alan Meriç Aktar ise Başkan Savaş’tan ödülünü aldı.

Başkan Savaş açılışta yaptığı konuşmada, “Bu işi bilenler için önem taşıyan bizim iyibilmediğimiz fotoğrafçılık adına, bugün burada güzel bir iş yaptığımızı gördük. Hatay’ın Anavatana Katılışının 77’nci yılında Jüri Başkanımız Hamit Yalçın’ın destekleriyle 240 fotoğrafçının 1000’den fazla eserinin incelendiği dereceye girdiği ve 86 eserin sergilendiği bu anlamlı günde, bizim düşündüğümüzden daha güzel bir şehirde yaşadığımızı hissettiren bu sergiye yoğun bir katılım olmasından dolayı memnunuz. Bu faaliyetlerin önümüzdeki yıllarda daha güzel ve kapsamlı olarak büyüyerek devam edeceğiz. Fotoğrafları kataloglarımızda,internet arşivlerimizde tanıtım broşürlerimizde kullanacağız. Kimlikli bir şehirde yaşıyoruz ve bu kimliği gelecek nesillere aktarmanın onurunu yaşıyoruz. Emeği geçen jüri başkanımıza,jüri üyelerine ve organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

image image_1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.