Deniz kentine yakışan balıkevi

Arsuz’a yakışan Balıkevi

Arsuz sınırları içerisinde kendini ispatlamış iki büyük işletmeden Mikado Restaurant ve Ceyhan Balıkçılık’ın güç birliği yaparak ilçeye kazandırdıkları Mikado&Ceyhan Balıkevi görkemli bir törenle açıldı. Arsuz’u marka kent hedefine taşıyacak yatırımlardan biri olan ve deniz kenti konseptine yakışan balıkevinin açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, işadamları, STK temsilcileri, vatandaşlar ve gazeteciler katıldı.

Deniz kentine yakışan balıkevi
Törenin açılış konuşmasını yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ekonomik durgunluğun yaşandığı bir dönemde yatırım yapma cesareti gösteren işadamlarına teşekkür ederek, “Konunun uzmanları, duayenleri Sezer Kara ve Yılmaz Arslan’a böyle bir işletmeyi ilçemize kazandırdıkları için çok teşekkür ederim. Deniz kentine böyle bir balıkevi yakışır. Böyle işletmelerin burada artması temennimizdir. Bu işletmenin ilçemize hem ticari alanda, hem de istihdam alanında katacağı değerlerin farkındayız. Arkadaşlarımızın uzmanlığı buradaki açığı ve eksiği ciddi anlamda dolduracaktır. Özelikle ekonominin can çekiştiği bir dönemde, küçük ölçekli de olsa bu işletmelerin çok ciddi bir önemi var. Bu ekonomik durgunlukta cesaret gösterip, yatırım için para harcayan işadamlarımızı tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olsun” diyorum.

Antakya’ya da balıkevi isteği
Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiği bir dönemde bu tür işletmelerin açılmasının moral verdiğini söyleyen CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ise, “CHP olarak bizlerde bayrak sevgisi, vatan sevgisi, Cumhuriyet sevgisi ve demokrasi sevgisinde ölçü yoktur. Darbe girişiminde bir kez daha kanıtlandı ki; Cumhuriyetin, vatanın ve bayrağın tek sigortası Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Daha önce ısrarla dediğimiz gibi siyaset camilerden çıkmalı, siyaset eğitim kurumlarından çıkmalı, siyaset adliye sarayından çıkmalı, siyaset kışlalardan çıkmalı. Biz bunun çabasını göstereceğiz. Daha önce haklı olduğumuz gibi, haklı olacağımız tüm davalarda da fikirsel bir bütünlük sağlayacağımıza inanıyorum” derken, yatırımcı işadamlarından aynı konsepti Antakya’da da açmalarını istedi.

“Demokrasi kimsesizlerin kimsesidir’
CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine değinerek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Demokrasi kimsesizlerin kimsesidir’. Demokrasiyi beğenmeyen, bayrağı beğenmeyen, Mustafa Kemal Atatürk’ü beğenmeyen insanlar demokrasinin, Türk bayrağının ve Atatürk ilke ve inkılâplarının ne kadar değerli olduğunu darbe girişiminde gördüler. İnşallah, yeniden yapılanma meydana gelirken liyakat sistemini esas alarak, şu anda görevden aldıkları kişilerin yerlerine atama yaparlar. Bir sonraki dönemde de ne FETÖ terör örgütü, nede başka örgütler olmaz” dedi.

“Arsuz’u Bodrum, çeşme gibi yapacağız”
Arsuz’da kendini bir anda Bodrum’da veya Alaçatı’da hissettiğini anlatan Milletvekili Ertem, “Arsuz konseptine uygun bir işletme kazandıran işadamlarımıza çok teşekkür ederim.
Belediye başkanımızın da katkılarıyla Arsuz’u Ege Bölgesi’nde insanların rağbet gösterdiği Alaçatı, Çeşme veya Bodrum gibi bir hale hep beraber getiririz. Ben belediye başkanımızın çalışmalarını tebrik ediyor, kendisine teşekkür ediyorum. Bu tesis Arsuzumuza hayırlı uğurlu olsun. İşadamlarımıza bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Kaliteli ve hijyenik hizmet”
Mikada Restaurant deneyimi ve Ceyhan balıkçılık ustalığıyla balık sektöründe bir ilk olmak istediklerini ifade eden Mikado&Ceyhan Balıkevi Ortağı Yılmaz Arslan, “Hedefimiz; sizlere layık olmak, kalite ve hijyen anlamında size en iyi hizmeti vermektir. Mikado ve Ceyhan Balık olarak güç birliği oluşturup Arsuz’da böyle bir işletmeye ihtiyaç olduğunu düşündük. Değerli başkanımız da bizlere destek verdiler ve bizi burada görmek istediler. Kendisine teşekkür ederiz. Mikado Restaurant ve Ceyhan Balıkçılık olarak sizlere en iyi hizmeti vereceğimizin sözünü buradan bir kez daha vermek istiyorum” dedi.

Hedefte yeni şubeler var
Mikado&Ceyhan Balıkevi Ortağı Sezer Kara da hem balık satışı, hem de balık pişirimi yapacaklarını belirterek, “Mikado Restaurant Sahibi Yılmaz Arslan ile bir araya geldiğimizde Arsuz’da böyle bir balık evi ihtiyacı olduğunu düşündük ve böyle bir işletme açmaya karar verdik. İsteyen taze balığını alıp evine gidebilir, isteyen burada pişirebilir, isteyenleri de burada misafir edebileceğimiz bir konsepte sahibiz. Umarım burası herkesin beğenisini kazanır ve Hatay’ın başka yerlerinde de şubeler açarız. Bu süreçte bizlere destek veren herkese çok teşekkür ederim. Açılışımıza katılarak bizleri onurlandırdınız” dedi.

IMG_0189

Önceki İçerik“Arsuzlu futbolcular,Türk Futbolu’nun kaderini etkiliyor”
Sonraki İçerikBaşkan Savaş, Spora Gönül Vermiş Yüreklere Gelecek Adına Umut Veriyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.