Yabancı Terörist Savaşçı listesinde yer alan Arthium Aloyan Hatay’da Yakalandı

Polis tarafından yapılan yol güvenlik uygulamasında İlimizde yakalanan Ermenistan uyruklu Fransız vatandaşı Arthium Aloyan isimli şahsın ‘’Yurda Girişi Yasağı’’ bulunduğu ve ‘’Yabancı Terörist Savaşçı’’ listesinde yer aldığı tespit edilmiştir.

Şahsın üzerinde yapılan aramada; çatışma bölgelerinde çekilmiş fotoğraflar, harita üzerinde işaretlenmiş askeri saldırı ve savunma planları, el yapımı patlayıcılar ve bunlara ait kimyasal madde görüntüleri, uzaktan kumanda için kullanılan elektronik devre şemalarını içerir video ve dokümanlar ele geçirilmiştir.

Adı geçen şahıs ilk ifadesinde, ‘’Ermenistan ülkesinde bulunan Yezidilerden olduğunu, 2002 yılında Fransa’ya göç ederek vatandaşlığa geçtiğini, ailesinin Fransa’da ikamet ettiğini, 2012 yılında Müslüman olduğunu, cihad ile ilgili ayetleri okuduktan sonra Suriye’de faaliyet gösteren El-Nusra’ya katılmak için 2015 yılında Edirne’den Türkiye’ye giriş yaparak Kilis üzerinden illegal yollardan Suriye’ye gidip El-Nusra’ya katıldığını, 2 ay silahlı eğitim aldığını ve El-Nusra içinde savaştığını, Halep’te tank atışı sonucu yaralandığını ve bir müddet tedavi gördüğünü, tedavi bitiminde İstanbul’da ailesi ile buluşacağı için Türkiye’ye giriş yaptığını, el konulan dijitallerde çıkan görüntüleri internetten ve arkadaşlarından indirdiğini, telefonla El-Nusra hakkında konuşacakları zaman kendi aralarında oluşturdukları ve sembollerden oluşan şifreleri kullandıklarını, Ermenice, Fransızca, Arapça, Rusça, İngilizce ve Kürtçe dillerini bildiğini ve konuştuğunu’’ söylemiştir.

Arthium Aloyan 09 Ağustos 2016 Salı günü çıkarıldığı mahkemece ‘’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’’ suçundan tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

sondakika1

Önceki İçerik15 Temmuz Şehit ve Gazilerine Hatay’dan Destek
Sonraki İçerikArsuz’da Şenlik içinde şenlik var
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.