Üretimde Kadın Eli Projeleri, Kentin Ekonomisine Can Veriyor

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’nın il genelinde kadın istihdam oranını arttıran sosyal ve ekonomik anlamdaki ‘Hatay’ın Çiçekleri- Çiftçinin Ekmeği’ projesi vatandaşların ekonomik yükünü hafifleten önemli bir atılım olarak takdir topluyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde yapılan nitelikli bu proje ile, Hataylı kadınların gelir elde etmeleri, üretime dahil edilmeleri ve yaşam standartlarının iyileştirilmesini amaçlanıyor.

ÜRETİME KATILAN KADINLAR AİLELERİNE DESTEK OLMANIN GURURUNU YAŞIYOR

Başkan Savaş, ekonomik şartlar nedeniyle toprağında üretim yapamayan çiftçileri yeniden üretime teşvik ederek, bu konuda aile bireylerini de üretime dahil edecek projenin uygulanma aşamalarını yakından takip ediyor.

PROJE KAPSAMINDA İL GENELİNDEKİ 77 MAHALLEDE 230 SERADA ÜRETİM YAPILIYOR

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı kırsalda istihdam alanları yaratmak ve köyden kente göçün önüne geçmeyi de hedefleyen projesi ile Hatay’ın 13 ilçesine bağlı 77 mahallede 230 seranın yapımının tamamlandığını belirtti. Üreticilere ek gelir imkânı sağlayan bu projeler için diğer mahallerde de sera yapımına hızlı bir şekilde devam edildiği bildirildi.

01 02

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.