Sağlık Çalışanlarından Demokrasi ve Milli İrade Yürüyüşü

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli sağlık çalışanları tarafından düzenlenen ‘Demokrasi Yürüyüş’ ile darbe girişimini protesto etti, demokrasi nöbetine destek verdi.

Antakya Atatürk Stadyumu önünde toplanan çok sayıda doktor, hemşire ve sağlık personeli, sloganlar eşliğinde DSİ Parkına yürüdü. Sağlık çalışanları burada Antakya Belediyesi tarafından düzenlenen “Demokrasi ve Milli İradeye Saygı” Mitingi’ne katıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin YILMAZ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Ömer AKIN ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ümit Mutlu TİRYAKİ’nin birlikte platforma çıkarak sağlık çalışanlarını selamlamalarının ardından , İstiklal Marşı ve Saygı duruşunda bulunuldu.
Platformda Sağlık çalışanları adına konuşma yapan Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Ömer AKIN;
‘Bugün Demokrasiye ve Milli İradeye” sahip çıkma günüdür.
Tarihimizde eşi görülmemiş bu hain ve katil güruhun, alçakça saldırısı kendilerinin de yetiştikleri kendi vatanlarına ve vatandaşlarına karşı yapılmış bir ihanettir.
Bizi geçmiş dönemlerin o acı dolu darbe günlerine götürmeye çalışanlar, bugün gördüler ki milletin iradesi artık yepyeni bir tarih yazmıştır. Bu irade, Türkiye’nin artık darbelerle yönetilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Bu müessif olay, bizlere bir kez daha şu gerçeği göstermiştir;
Bir olarak, diri olarak, birlik ve beraberlik ruhu içinde olduğumuz sürece, ne iç ne de dıştan gelecek hiçbir menfur saldırı bizleri mağlup edemeyecektir. Yeter ki; birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak kardeşlik ruhumuzu ve bilincimizi her zaman diri tutalım ve koruyalım.
Hatay’da bulunan sağlık çalışanları olarak bizler her zaman olduğu gibi milli irade ve demokrasiye sahip çıkıyor; Devletimizin, Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin her zaman yanında ve emrinde demokrasi nöbetimize devam edeceğimize söz veriyoruz.
Bu uğurda canlarını veren Şehitlerimizi, yaralı Gazilerimizi ve mücadele eden tüm kahramanlarımızı Milletçe daima yüreğimizde yaşatacağız ve asla unutmayacağız. Şehitlerimize Allah’tan (C.C.) Rahmet, yakınlarına ve Milletimize Başsağlığı, Gazi kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum’ dedi.

IMG_5121 IMG_5304

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.