Epidural Anesteziyle Laparoskopik Ameliyat Oldu

Safra kesesi ve göbek fıtığı ameliyatı olması gereken Semir Kimyon’a, epidural anesteziyle kapalı ameliyat uygulayan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, başarılı geçen ameliyatla, bölgede bir ilki daha gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.
Genel anestezi ile ameliyatı riskli olan Kimyon’a, ameliyat sırasında uyutulmadan kapalı ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade eden Göktaş, hastanın ameliyattan birkaç gün sonra sağlığına kavuştuğunu açıkladı.

“Her şey sağlık için”
Gerçekleştirdikleri ameliyat hakkında bilgiler veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cavit Göktaş, “Akut Kolesistit (safra kesesi taşı) ve Umblikal Herni (göbek fıtığı) nedeniyle operasyon kararı verilen hastanın, ileri düzeyde KOAH (akciğer yetmezliği ve nefes darlığı) mevcuttu. ASA 4 grubuna giren hastanın genel anestezi ile opere edilmesi, hayati tehlike arz ediyordu. Bunun üzerine anestezi uzmanımızla görüşmemiz sonucu, epidural anestezi altında laparoskopik kolesistektomi ve umblikal herni tamiri yaptık. Hasta genel anestezi ile ameliyat olsaydı, solunum yetmezliğine bağlı yoğun bakımda ventilatör cihazına bağlanması gerekecekti ve neticede akciğer yetmezliğine bağlı ölüm riski olacaktı. Uyguladığımız teknik sayesinde hastamız şifa buldu. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi olarak bölgemizde epidural anestezi ile ilk kapalı safra kesesi ameliyatını gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz. Her şey sağlık için” dedi.
Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Semir Kimyon ise, “Rahatsızlığım nedeniyle, gittiğim doktorlar ameliyat olmam gerektiğini, fakat genel anestezi almamın riskli olduğunu söylediler. Son çare olarak Doktorum Cavit Bey’in yanına geldim. Bana ameliyatı epidural anestezi ile gerçekleştirebileceklerini söyledi. Ben de kabul ettim ve ameliyat oldum. Beni sağlığıma kavuşturan doktoruma çok teşekkür ederim” dedi.

gelişim

Önceki İçerikYardımcı Bakıcı Bayan Eleman Aranıyor
Sonraki İçerikDemokrasi ve Cumhuriyet bu ülkede ilelebet payidar kalacaktır
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.