Arsuz İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesi işadamı Ali A. Alay, ‘’ Demokrasiye Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız’’

Arsuz İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesi işadamı Ali A. Alay, ülkemizde yaşanan darbe girişiminin ardından CHP İskenderun ilçe yönetimini meydanlarda yeterince göremedikleri açıklamasında bulundu.

Alay, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, meydanlarda gezmeliyiz, hep birlikte kol kola ve omuz omuza olmalıyız. Kadını kızı yaşlısı genci hep beraber olmalıyız. Demokrasinin erdemidir bu. Hep birlikte bir arada meydanlarda parklarda caddelerde sokaklarda gezmeli, özgürlük türküleri söylememiz gerektiğini belirtmesine rağmen İskenderun’da partimizin ilçe yönetiminin meydanlarda aktif olamadığını söyledi.

CHP İskenderun ilçe örgütünün gençlik kolları başkanlığını üç dönem yürüten Alay açıklamasının devamında; ‘’Darbe girişimine karşı ortak duruş sergileyen diğer partiler gibi genel merkezin onayı ile CHP’nin de İskenderun genelinde daha aktif olamamasının partililer arasında eleştiriye sebep olduğu görülmektedir.
CHP İskenderun ilçe yönetiminin böyle bir vahim olay karşısında ulusal birlik beraberlik adına ay sonu toplantısı yapmaması ve üyeleri ile istişare yapmaması gözlerden kaçmamıştır.
Tüm siyasi partilerin açıklamasında birlik beraberlik dik duruş darbe girişimi karşısında demokrasiyi savunmak adına mesajlar verdikleri, buna karşın İskenderun ilçe yönetiminden hiç bir açıklama yapılmamasını doğru bulmuyorum.
Meydanlara alışkın olan partimizin ilçe yöneticilerinin bu durum karşısında daha aktif ve etkili olmaları gerektiğini hatırlatmak isterim.
Sürecin çok zorlu olduğunu belirterek yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına ilçemizdeki sosyal demokratların temsilcisi konumundaki ilçe yöneticilerinin toplumsal olaylar karşısında bakış açılarının daha toparlayıcı ve yapıcı olmasını temenni ederim.
Partinin tüm birimlerinin hızla değişen gündeme daha aktif bir şekilde tüm üyeleriyle birlik içinde koordineli çalışıp bu zorlu süreci sorumluluk bilinci içerisinde atlatması konusunda yapılacak her çalışmada yer alacağımızı belirtmek isterim.
Basından ve sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla ilçe yönetimimiz tarafından çok cılız ve yetersiz bir açıklama yapılmıştır.
Demokrasiye sahip çıkma adına toplumun birlik beraberlik içerisinde zor günleri kısa sürede atlatması için ilçe yönetimini daha aktif ve sorumluluk sahibi olmaya davet ediyorum.
Demokrasi nöbetinde demokrasiye hep birlikte sahip çıkmalıyız.’’ Dedi.

ALİ

Önceki İçerikArsuz’a 8 tonluk sulama aracı
Sonraki İçerikBaşkanı Seyfi Dingil: İş Makinaları İle Nöbete Devam Ediyoruz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.