İskenderun Teknik Üniversitesinden Demokrasi Yürüyüşü

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) akademik ve idari personeli, halkın iradesine, özgürlüğüne, doğrudan milletin kendisine ve demokrasiye kast eden darbe girişimine karşı tepkisini göstermek ve milli iradeye sahip çıkmak adına, 20.07.2016 Çarşamba saat 21.30’da İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin (eski doğum hastanesi) önünden başlayarak Anıt Alanı’na kadar yürüdü ve daha sonra geç saatlere kadar demokrasi nöbeti tuttu. Anıt alanında kucaklaşan İSTE ailesi ve halka seslenen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil açılış konuşmasında; “Çok değerli İskenderun halkı ve İSTE Ailesi, bugün burada İskenderun Teknik Üniversitesi, siz sevgili vatanseverler ile hep beraberiz, hepiniz hoş geldiniz” sözleri ile birlik beraberlik mesajı vererek teşekkürlerini ifade etti.

“İstiklal şairinin dediği gibi Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” sözleri ile bir kez daha birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, meydanda bir araya gelen vatandaşlara seslenen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Öncelikle 15 Temmuz gecesi ülkemizin bekasına yönelik gerçekleştirilen, darbe teşebbüsünde bulunan vatan hainlerine karşı mücadelede şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi (ki bunlardan üçü bizim hemşerimizdir, Hataylıdır), asker, polis ve vatandaşlarımızı minnet ve şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine Hataylı hemşerilerimize ve büyük Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Tüm İSTE ailesi olarak buradayız. Bizler halktan, milletimizden, vatanımızdan, devletimizden ve bayrağımızdan yanayız. Bugün Demokrasi Meydanında hep birlikte olmaktan gurur duyuyoruz, söz konusu vatan ise gerisi teferruattır diyoruz” sözleri ile darbe girişimini bir kez daha kınadığını belirtti.

“Her daim, her koşulda milli iradenin yanında olduğumuzun bilinmesini İSTE’riz” sözleri ile konuşmalarına devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini duyduğumuz andan itibaren görev yerimiz olan Üniversitemize geçip burada ‘Demokrasi Nöbetine’ başladık ve her zaman milli iradenin yanında olduğumuzu belirten basın açıklamamızı yaptık, içte ve dışta bu kadar haine karşı, vatanseverlerin bu süreçten sonra yapması gereken tek şey çalışmak, çalışmak ve çok çalışmaktır. Bugün birbirimize kenetlediğimiz ellerimizi bir daha asla bırakmamalıyız. Bu Vatan bizim, bu Bayrak bizim, hepimizin… Demokrasiye, Milli İradeye, Devletimize ve geleceğimize sahip çıktığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, minnet ve şükranlarımı sunarım” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

1 3 4 5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.