Hatay ‘Gıda Laboratuvarı’nın Yüzde 35’ini Tamamladı

Gıdaların insan sağlığı açısından taşıdığı önemi göz önünde bulundurarak Hataylıların gıda sağlığını güvence altına alacak laboratuvar çalışmalarına başlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğündeki HBB, çıplak gözle görülemeyen canlıların ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarının (bulaşıcı hastalık) önüne geçilebilmesi amacıyla hizmet verecek. HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımına kısa bir süre önce başlanan 922 metrekarelik alana sahip ve 4 katlı inşa edilecek laboratuvar; içerisinde kalıntı, çevre, katkı, kimyasal analiz, fiziksel analiz, mikrobiyoloji, içme suyu ve atık su üniteleriyle ile hizmet verecek. Gıda laboratuvarında tarımsal üretimde bitkilere zarar vererek insan sağlığını olumsuz etkileyen pek çok hastalığın zararlarından korunmak ve tarımsal verimliliği arttırmak amacıyla gıda ve insan güvenliği açısından katkı maddelerinin analizleri de yapılacak.

HATAY’IN ÖNEMLİ PROBLEMLERİNDEN BİRİ OLAN İÇMESUYU TEMİNİ İÇİN GEREKLİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Atık su, toprak, atıklar, arıtma çamurları ve atık yağları kapsayan çevre analizleri ile deterjan, kozmetik, ilaç ve yem gibi endüstriyel ürünlerin kalite kontrollerini içeren fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yapılacağı belirtilen laboratuvar insan sağlığını ön planda tutarak kapsamlı çalışmalar yürütecek. Halk sağlığı için oldukça büyük bir önem arz eden laboratuvarda özellikle Hatay’ın en önemli problemlerinden biri olan temiz içmesuyu temini için gerekli altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca içme ve depo sularının kalitesini izlemek üzere standartlara uygun bir şekilde su depolarından numuneler alınarak suyun temizliği analizler eşliğinde denetlenecek.

antakya

Önceki İçerikMotorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı ve Açık Öğretim Sınavları İptal Edildi
Sonraki İçerikValisi Topaca İskenderun’da Demokrasi Nöbeti Tutan Vatandaşlarla Hitap Etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.