Şanlı ordumuzu itibarsızlaştırmaya yol açacak her türlü girişimin karşısında olacağız

Ülkemizde yaşanan darbe girişimi sırasında Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir kararlılıkla demokrasiden yana tavır almış, Halkın iradesine yönelik her türlü yasadışı müdahalenin karşısında olduğunu göstermekte bir an bile tereddüt etmemiştir. Karanlık odaklar tarafından tezgahlanan bu cunta hareketi sonrasında, hükümet karşıtı halk kitlelerinin de sokaklara dökülmesi ülkeyi bir iç savaşın eşiğine getirebilirdi, bu tehlikeyi gören Genel Başkanımız ve Parti yöneticilerimiz derhal yaptıkları açıklamalar ile darbe karşıtı duruşlarını ortaya koymuşlardır. Milletvekillerimiz büyük bir cesaret örneği göstererek, bombalanan Meclis binasına koşmuş ve Atatürk’ ün emanetine canları pahasına sahip çıkmışlardır. Hepsine minnettarız.
Cumhuriyet Halk Partisi darbe dönemlerinin acısını en derinden yaşayan siyasi partidir. Kapılarına kilit vurulmuş, mal varlıklarına el konulmuştur. Yöneticileri yıllarca hapis yatmış, siyasi yasaklara uğramış, sürgünlere gönderilmiştir. Darbenin kim tarafından ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın, tüm toplumsal kesimleri baskı altına almayı amaçlayan doğasını yakından tanımaktayız. Bu ülkeye çok partili demokrasiyi getiren bir siyasi kurum olarak, parlamenter sistemi koruma konusundaki azim ve kararlılığımız bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam edecektir.
Önümüzdeki süreçte her türlü terör odağına karşı yürütülecek mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Siyasi iktidardan beklentimiz, sapla samanı mutlaka ayırmasıdır. Bu darbe girişimini fırsat bilerek ülkede bir cadı avı başlatmaya kalkışmamasıdır. Kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak adına, Atatürkçü, demokrat ve ilerici kadrolara yönelik bir tasfiye hareketine girişmemesidir. Böyle bir uygulamanın, bugün sergilenen milli birlik ve beraberlik tablosuna onarılamayacak hasarlar vereceği açıktır.

Kendi silah arkadaşlarını şehit eden, sivil halkın üzerine ateş açan, insanları tanklarla ezenlerin, Gazi Meclisi bile bombalayacak kadar hainleşen cuntacıların en ağır biçimde cezalandırılmaları herkesin beklentisidir. Yalnız, hiçbir şeyden habersiz tatbikata gittiğini sanan ve kendi halkına karşı silah kullanmak istemediği için teslim olan, günahsız vatan evlatlarına karşı zalimce davranan gerici yobazlara, Işid artıklarına da yaptıklarının hesabı mutlaka sorulmalıdır, sonuna kadar bunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.
Türk silahlı kuvvetleri milletimizin gözbebeğidir. Varlığımızın ve birliğimizin teminatıdır. Şanlı ordumuzu itibarsızlaştırmaya yol açacak her türlü girişimin karşısında olacağız. Cuntacıları ve destekçilerini ayıklama çalışmaları mutlaka hukuk ve adalet çerçevesinde yapılmalıdır. Ordumuzun saygınlığı büyük bir özen ile korunmalıdır. Gücünü ve savaşma yeteneğini zayıflatacak eylemlerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Siyasi parti farkı gözetmeksizin alanlara çıkarak milli iradeyi sahiplenen halkımızın cesaret ve kararlılığını takdir ediyoruz, insanlarımızın çoğunun coşkuyla ve sağduyu ile davrandığından şüphe duymuyoruz. Diğer taraftan belirli bir azınlığın bu durumu istismar ettiğini ve kendi gerici ideolojilerinin propagandasına dönüştürmeye çalıştığını da üzülerek gözlemlemekteyiz. Her türlü tahrik ve kışkırtmaya açık olan bu hassas dönemde herkesin sorumluluk duygusu ile hareket etmesi gerektiğini özellikle vurguluyoruz.
Yaşanan acı olayların sonunda hayatını kaybeden, Polis, Asker ve Sivil tüm yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.
Ve her zamankinden daha gür bir sesle haykırıyoruz ki,
Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan, demokratik parlamenter sistemi sonsuza dek korumak konusunda, sarsılmaz bir inanca ve kararlılığa sahiptir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur…
YUSUF MANSUROĞLU
CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANI

CHPde_bu_kez_de_bayrak_krizi_istifasi

Önceki İçerikArsuz’da Daha iyi hizmet için teknolojik yenilik
Sonraki İçerikHatay’da Okullara Giriş Çıkış Yasaklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.