Vali Topaca ‘’Olayların Başladığı İlk Andan İtibaren İlimizde Sükûnet Hakimdir’’

Hatay Valisi Ercan Topaca, 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 18.30’da ilimizin mevcut huzurunu ve kardeşlik iklimini daha da güçlendirmek ve buna yapılacak katkılar konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere bir toplantıya başkanlık etti.

Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, bazı ilçe belediye başkanları ile kanaat önderleri katıldı.

Vali Topaca toplantının açılış konuşmasında ülke olarak çok hassas bir süreçten geçtiğimizi belirterek, ‘’Hem bir değerlendirme yapmak, hem sizlerin fikirlerini dinlemek hem de kentimizde yaşanan gelişmeler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. İnşallah bu toplantı kentimizin huzuruna, kardeşliğine, hoşgörüsüne, düzenine ve birliğine katkı yapacaktır. Dar bir zaman aralığında yaptığımız davete icabet ederek katılmış olmanız nedeni ile ayrıca teşekkür ederim. Toplantıya katılan arkadaşlarımdan ricam her türlü öneriyi rahat bir şekilde gündeme getirmeleridir. Çünkü burada konuşmak üzere bir araya geldik. Şu masanın etrafında oturan herkesin memleketimizi, milletimizi ve kentimizi çok sevdiğini, devletimize ve demokrasimize sahip çıkma konusunda samimi olduğunu biliyorum, Hatay’ın samimi olduğunu biliyorum.’’ dedi.

Toplantı sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Topaca, basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Vali Topaca, ‘’Ülkemizde yasa dışı yollara tevessül edenlerin birçoğu yakalandı. Bu şahıslar bundan sonra kanun önünde hesap verecekler. Bu süreç boyunca kentimizde Allah’a şükür ciddi bir sıkıntı yaşamadık, inşallah da yaşamayız. Burada bizi asıl ilgilendiren bundan sonraki dönemde gerek ülkemizde gerek ilimizde insanlarımızın huzurunu ve beraberliğini bozacak provokatif amaçlı bazı eylemler olabileceği düşüncesiyle gerekli tedbirleri almaktır.’’ dedi.

Bu olaylar sonrasında Hatay’da yapılan adli işlemler ile ilgili birkaç rakamı paylaşmak istediğini belirten Vali Topaca, ‘’Şu ana kadar ilimizde polis, asker hakim ve savcı gibi meslek gruplarından 41 gözaltı işlemi oldu. Bunlarda 19 kişisi tutuklanmış, 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. 13 kişi ise hala aranmaktadır. Yaz dönemi olduğu için tatilde olanların dönmeleri sağlanacaktır. Ayrıca kamu görevlileri içinde 147 polis, 14 askeri şahıs, 57 hakim ve savcı olmak üzere toplamda 218 kişi de görevden uzaklaştırılmıştır. Hakkında kuvvetli bir suç şüphesi bulunan ve görev başında kalması sakıncalı görünen kişiler yargılamanın selameti açısından geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılabilir. Bunların bir kısmı doğrudan doğruya Bakanlığımız tarafından bir kısmı da bizzat benim tasavvurum ile görevden uzaklaştırıldı. Olayların başladığı ilk andan şu ana kadar ilimizde sükûnet hakimdir. Bundan sonra da inşallah ciddi bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum ama biz her şeye rağmen tedbirlerimizi de elden bırakmayacağız. Yolda, sokakta kentimizin en ücra köşeleri ve sınırları da dahil olmak üzere tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz, kamu düzenini sağlayacağız.’’ dedi.

Bundan sonraki süreçte bu tür toplantıların yapılmaya devam edeceğini ifade eden Vali Topaca, vatandaşlarımızın kentin her bir noktasında gece gündüz demeden güven ve huzur içerisinde hayatını sürdürebilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

6

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.