DOĞAKA 72. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay’da Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 72. Yönetim Kurulu Toplantısı, Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ercan Topaca’nın başkanlığında ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın da katılımıyla ilimiz Hatay’da gerçekleştirildi.

12 Temmuz 2016 Salı günü saat 10.30’da Antakya Savon Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya DOĞAKA yönetim kurulu üyeleri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ile birlikte DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve diğer yetkililer katıldı.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, yaptığı açış konuşmasında, görevine yeni başlayan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’a başarılar dileyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti: “Ajansımız, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bugünkü toplantımızda mali desteklerle ilgili karar aşamasındayız. Başvuruları aldık, değerlendiriciler tarafından değerlendirildi, iller bazında projeler belirlendi ve inşallah bugün onların kararını vermek üzere toplandık. Bugün ilk olarak “Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı” üzerinde duracağız. Kısaca açıklamak gerekirse; sürdürülebilir üretim, çevreyle ve insan sağlığıyla uyumlu ve bir taraftan da yenilikçiliği teşvik eden bir üretim şeklidir. İkinci destek türümüz de özellikle ithalata bağımlılığı ortadan kaldıracak, ithal ettiğimiz ürünleri üreten firmaların desteklemesi şeklinde olacak. Üçüncüsü de bölge içi gelişmişlik farklarını ortadan kaldıracak, kentimiz, bölgemiz ve her ilçemiz, aynı gelişmişlik standartlarına sahip değil. Bu standartları ortadan kaldıracak, gelişmişlik farklarını azaltacak, iller içerisinde ilçe bazlı bir destek programını içermektedir.”

Ajans olarak yürüttükleri çalışmaların ve bugünkü toplantıda ele alacakları hususların ülkemizin ekonomisi, üretimi ve refahı için çok önemli destekler olduğunu belirten Vali Topaca, özel sektörün teşviki ve geliştirilmesinin de bölgemizin eksik olduğu yatırımlara katkı sağlayacağının altını çizdi. Vali Topaca: “Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan soğuk hava deposu projesiyle, üretilen yaş sebze ve meyvenin, belirli standartlarda, piyasanın uygun olmadığı zamanlarda stoklanarak uygun zamanlarda piyasaya sürülmesini sağlayacak bir sistemi öngörüyoruz. Yine aynı şekilde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi güdümünde planlanan Kahramanmaraş Göksun soğuk hava deposu projemiz var. Onu da bugün ele alacağız.

Ayrıca girişimcilik eğitimlerimiz de devam ediyor. Şu ana kadar Antakya ve İskenderun ilçelerimizde yapıldı. Önümüzdeki aylarda da Kahramanmaraş’ta ve Osmaniye’de bu tür faaliyetlere devam edeceğiz. Ajansımızın faaliyetleri sadece bunlar değil. Bundan başka sektör bazında desteklediğimiz fuarlar, farklı organizasyonlar, onlara katılımın sağlanması ve katılan firmaların desteklenmesi gibi bazı sosyal çalışmalar ve araştırmalar mevcut. ”dedi.

DOĞAKA olarak yaptıkları önemli çalışmalardan birisi olarak; illerimizin ekonomik durumlarını, ithalat-ihracat durumlarını, ilin ekonomisinin genel yapısını, muhtemel riskleri, avantaj, dezavantajlar ve ulaşım da dahil olmak üzere ekonominin dayandığı genel sistemi ve teşviklerle ilgili bazı kısa bilgileri içeren yayınları gördüklerini ifade eden Vali Topaca, toplantının illerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek açış konuşmasını noktaladı ve toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.