İskenderun Doğa Keşif Kulübü Karadeniz Turunu Tamamladı

İskenderun Doğa Keşif Kulübü ramazan bayramında Karadeniz Turu düzenledi.

3 Temmuz’da Başlayan Yolculuk Adana, Niğde, Kayseri, Yozgat ve Çorum Yoluyla Amasya’da İlk Durağına Ulaştı. Burada Ferhat İle Şirin Efsanesinin Yaşandığına İnanılan Mekanları Ve Belediyenin Açmış Olduğu Ferhat İle Şirin Müzesi, Amasya Müzesi, Şehzade Bayezid Külliyesi, Kral Kaya Mezarları Ve Yeşilırmak Kıyısındaki Konakları gezdi. Şehzadeler Şehri Amasya’da Mumyalanmış Cesetlerin Bulunduğu Müze İlgi Çekici, Yeşilırmak Çevresinde Yapılan Tur Büyüleyici, Kral Kaya Mezarları Görkemliydi.

99 Evliya Mezarının Olduğu Söylenen Şehirden, Havza Yoluyla Samsun’a geçildi. Samsun’da Bandırma Vapurunun Birebir Maketini, İlkadımı Simgeleyen İskeleyi, Ünlü Atatürk Heykeli Ve Parkını, Yabancılar Pazarı gezildi.

Üçüncü Günde Samsun-Ordu-Giresun Yoluyla Trabzon’a ulaşan İDOK üyeleri. Ordu’da Teleferikle Boztepe’den Tüm Şehri Ve Maalesef Sel Dolayısıyla Kızıla Bürünmüş Karadeniz’i İzledi.Giresun’da Kısa Bir Şehir Turundan Sonra, Ayasofya Kilisesi Ve Atatürk Köşkünü Ziyaret Edip Trabzon’a Ulaştı.

Dördüncü Günde Trabzon Çay Fabrikası, Sümela Manastırı Ve Uzungöl Gezi Planındaydı.Ziyarete Kapalı Olan Sümela’nın Patikası, Coşan Deresi, Muhteşem Doğası Ve Lezzetli Çay Ve Sütlaçlarıyla Unutulmazlar Arasına Girdi.

Beşinci Gün , Ayder Yaylası, Fırtına Vadisi, Rafting Ve İnsan Sapanı Etkinliklerini Sırasıyla Gerçekleşti.

Altıncı Gün, Sarp Sınır Kapısına Yaklaşık Üç Saat Sonra Gürcistan’a Geçildi. Akşam Saat 17.00 Gibi Gürcistan’a Veda Edildi.

Son Gün Minibüslerle Borçka Karagöl’e Geçildi. Yol Üzerindeki Maral Ve Bardnala Şelalesi gezildi.

idok (1) idok (2) idok (3) idok (4) idok (5)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.