Arsuz’da hoşgörü var, huzur var

Ramazan Bayramı dolayısıyla gerçekleşen geleneksel halk bayramlaşması, Arsuz’daki farklı din, dil ve etnik kökenden insanı bir araya getirdi. Devlet Demir Yolları Kampı Çay Bahçesi’nde büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleşen bayramlaşmada farklı dinler bir arada kardeşçe bayram sevincini en üst düzeyde yaşadı.
İlçedeki birlik ve beraberliği daha da pekiştiren bayramlaşma törenlerine Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu, Arsuz İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, CHP Arsuz Kadın Kolları yönetimi, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu törende, bayramların barış başta olmak üzere birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını daha çok pekiştirdiğine vurgu yapıldı.

Arsuz’da hoşgörü var, huzur var!
Bayramlaşma törenlerinde halkın yanı sıra çocukların da yoğun ilgisini gören Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’daki çok kültürlü yapının sevgi ve saygı bağları çerçevesinde bir bayramı daha birlikte kutladığına dikkat çekerek, ilçede esen hoşgörü ve kardeşlik rüzgârının tüm ülkede esmesini diledi.
Başkan Culha, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Arsuz İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Teşkilatını ziyaret ederek, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapan polis ve askerlerle bayramlaştı.

bayramlaşma (3) bayramlaşma (2) IMG_3622

Önceki İçerikDörtyol’da Altyapı Eksiklikleri İle Mücadele Sürüyor
Sonraki İçerikİskenderun Doğa Keşif Kulübü Karadeniz Turunu Tamamladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.