Şehit Umut Sakaroğlu için Arsuz tek vücut oldu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşen Karaağaç Mahallesi’nden Umut Sakaroğlu’nun ailesini yalnız bırakmadı. Aileye ulaşan acı haberin alınmasıyla birlikte bütün programlarını yarıda keserek Sakaroğlu Ailesi’nin acısını paylaşan Başkan Nazım Culha, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte tüm imkanlarını seferber etti. Cenaze sonrası da sık sık şehit ailesini ziyaret eden Başkan Nazım Culha’ya gözyaşlarıyla sarılan Umut Sakaroğlu’nun annesi Zekiye Sakaroğlu, yaktığı ağıtlarla herkesi gözyaşlarına boğdu. Duygu yoğunluğu yaşayan Başkan Nazım Culha da, “Acınız acımızdır, başımız sağolsun. Allah sabır versin” diyerek şehit annesini teselli etmeye çalıştı.
Arsuz tek vücut oldu
Kendi canını hiçe sayarak, teröristlerin açtıkları ateşe karşılık vererek can kaybının artmasını engelleyen, ancak canlı bombanın kendini infilak etmesiyle kendiside şehit olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun cenazesi baba ocağından binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Alkışlar, zılgıtlar ve gözyaşları ile uğurlanan Sakaroğlu’nun naaşı evinden Şarkonak Aile Mezarlığı’na kadar gerçekleşen yürüyüşle omuzlarda taşındı. Yürüyüş boyunca alkışlar ve sloganlar atan binlerce vatandaş, teröre inat tek vücut olarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Şarkonak Mezarlığı’ndaki törene Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz İlçe Müftüsü Mehmet Dönmez, Atakaş Şirketler Grubu Recep Atakaş, dini inanç önderleri ve çok sayıda kamu kurum ve temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

cenaze (1) cenaze (4 şehit annesi

Önceki İçerikBaşkan Savaş’tan Asi Nehri İle İlgili Gündem Yaratacak Çarpıcı Açıklamalar
Sonraki İçerikArsuz ,İskenderun ve Belen’de Elektrik Kesintisi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.